Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od '95. godišta

MORH: Poziv za upis u vojnu evidenciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane (MORH) poziva sve muškarce, hrvatske državljane rođene 1995. godine, kao i starija godišta koji dosad nisu upisani, da se radi upisa u vojnu evidenciju jave u područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Riječ je o redovitom godišnjem upisu u vojnu evidenciju sukladno Zakonu o obrani, priopćeno je danas iz MORH-a. Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u područnim odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su javiti se na upis, a eventualnu spriječenost trebaju javiti područnom odsjeku za poslove obrane ili opravdati preko roditelja ili članova uže obitelji. Također, sukladno Zakonu o obrani, na poziv su obvezni odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, i to u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave, zbog uvođenja u vojnu evidenciju, ističe se u priopćenju.

Obveza upisa u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću MORH-a u kojem se napominje kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora. (Hina)

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene