Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Energično nijekanje

Šeks: Polančec laže, rekao mi je da je sve radio po nalogu Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na optužbe Damira Polančeca reagirao je danas i Vladimir Šeks, koji energično tvrdi da Polančec u izjavi laže.

Šeks kaže da ga je Polančec zamolio da posreduje između njega i državnog odvjetnika kako bi Bajić zatražio od suda uvjetnu kaznu. No, Šeks ga je odbio i savjetovao da govori istinu.
'Rekao sam mu, to ni ti ni ja ni itko drugi ne može učiniti. Ispričaj mi o čemu se radi. Onda mi je ispričao da je sve u slučaju ovog slučaja Vukovara radio po nalogu predsjednika Vlade Ive Sanadera i  da je po njegovom nalogu ta cijela operacija bila izvedena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nije povezano s curenjem informacija' Ivan Mravak otkazao punomoć odvjetniku Anti Nobilu Slika nije dostupna Na optuženičkoj klupi Nobilo: Dokazat ćemo da je Polančec djelovao u javnom interesu

'Polančec je došao k meni i molio da ja utječem na DORH i na sud da bi prošao sa uvjetnom osudom. Rekao sam mu to ti niti ja niti bilo tko ne može učiniti. Rekao sam mu reci istinu, reci istinu i to je sve', pojasnio je Šeks.

Svoju istinu Šeks ne osvjetljava svijećom već uz pomoć pravosuđa iako tvrdi da na njega nema utjecaj. 'Pitajte Mladena Bajića. Neka Mladen Bajić potvrdi da je tekao upravo ovakav pokušaj nagodbe', brani se Šeks.
 

>> 'Šeks je rekao da će sve biti u redu ako optužim Sanadera'

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec objavio je jučer pisanu izjavu o svojim kontaktima s vodećim ljudima HDZ-a od izlaska iz zatvora u srpnju. Među ostalim, u izjavi je napisao da mu je Šeks kazao da obranu postavi tako da kaže kako je sve radio po nalogu i u direktnoj koordinaciji s Ivom Sanaderom, te da mu je Sanader dao nalog da plati odvjetnika Miletića kroz izradu studije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene