Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na Polančecov iskaz

Bebić priznao da se sastao s Polančecom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polančecov iskaz pred saborskim Istražnim povjerenstvom izazvao je buru reakcija u javnosti.

Neki od članova HDZ-a komentirali su svjedočenje. Na pitanje je li se tajno sastao s Polančecom, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks samo je šutke prošao pokraj novinara. Marina Matulović Dropulić potvrdila je Polančecove riječi u vezi izrade ugovora o Ini. Rekla je da je osobno sudjelovala u njegovoj izradi te da je uvijek djelovala za dobrobit Hrvatske. 'Iza toga stojim i danas i mislim da oko toga nema ničega spornog', rekla je Matulović Dropulić.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate"

>> Polančec: 'Osjećam se k'o prodan od braće'

>> Dragičević: Očito se nešto prešutno dogovaralo

Ivan Jarnjak novinarima je rekao kako je predsjedništvo HDZ-a dobilo načelne dijelove ugovora o Ini, no ne i njegove detalje. Jarnjak je prokomentirao Polančecove riječi da se osjeća prodan i izdan te rekao kako vjeruje da mu nije lako. Dodao je kako on nikada nikoga nije izdao i prodao već je uvijek branio interes građana.

Bebić se sastao s Polančecom

Predsjednik Sabora Luka Bebić rekao je kako je istina da se našao s Polančecom, koji mu je želju za susretom još putem pisma izrazio u vrijeme dok je bio u pritvoru. Bebić je istaknuo kako ne zna da se Polančec sastao s premijerkom Kosor i dodao  kako on nije bio njihov posrednik.

Predsjednik Sabora potvrdio je da je predsjedništvo HDZ-a bilo izvještavano o fazama ugovora Ine i MOL-a. Bebić je rekao kako mu je s ljudske strane žao Damira Polančeca, jer je svaki ministar najprije čovjek. Nadovezao se kako nema razloga da se dovede u pitanje Polančecovo članstvo u HDZ-u jer su svi nedužni dok im se ne dokaže krivnja. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene