Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio o prozivkama

Šeks: Ja sam omega i alfa hrvatskog pravosuđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo pred kamerama Dnevnika Nove TV potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks napokon je progovorio o prozivkama da je on osoba koja upravlja pravosuđem.

Obrani Vladimira Šeksa gotovo cijelu konferenciju za novinare o završetku poglavlja 23, posvetio je i ministar Dražen Bošnjaković. Poručuje kako je sudstvo samostalno. Dobro raspoloženje ministru pravosuđa nisu pokvarile lavine, koje je na relaciji Markov trg - Zrinjevac, optužbama pokrenuo Damir Polančec. Na Polančecove tvrdnje da mu je presuda montirana - Bošnjaković ima spreman odgovor.

Pročitajte i ovo Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Sporna izrada prijedloga zakona Sinčić će prijaviti Bošnjakovića zbog malverzacija s Ovršnim zakonom: ''To je nova Borg grupa'' Slika nije dostupna Borba protiv korupcije Više od polovice građana ima negativno mišljenje o funkcioniranju pravosuđa

'Hrvatski suci su neovisni, donose presude sukladno zakonu. Svatko tko misli drugačije, neka to dokaže!', izjavio je Bošnjaković.

Polančec to i pokušava napraviti svjedokom, čiji identitet skrivaju i pisanom izjavom, ovjerenom kod javnog bilježnika. To se radi preko odvjetnika, a u pisanoj izjavi se opisuje tajni sastanak s premijerkom, šefom Sabora, ali i Vladimirom Šeksom. U zamjenu za slobodu, od Polančeca je navodno traženo da prokaže Sanadera, što je on odbio. Zbog ovog papira pomutnje ministar Bošnjaković ne mijenja stav. Za Šeksa bi stavio i ruku u vatru.

>> 'Jamčim da nitko, pa ni Šeks, ne utječe na rad pravosuđa'

'To se nikome ne isplati, nikome, jer pravosuđe je potpuno neovisno. Hoćete reći da gospodin Šeks nema nikakvog utjecaja? To sam vam i rekao u svim mojim odgovorima', ističe Bošnjaković dodavši kako se o svemu može pitati i Ustavne suce što smo i učinili, ali o Polančecovom istupu da Šeks i njima kroji zakone na Ustavnom se sudu nisu očitovali.

Na tvrdnje da on upravlja domaćim pravosuđem prozvani je Šeks, samo pred našim kamerama, bio ironičan. 'Nisam ja alfa i omega, ja sam omega i alfa', kratko je rekao Šeks.

Političku etiketu dobio je i šef uskočkih sudaca, Ivan Turudić. Njega su razljutile kuloarske priče kako njegove presude imaju političku pozadinu, a da je on miljenik HDZ-a, razljutile su ga. Ipak, iako se voli pojaviti pred televizijskim kamerama po novome odlučio - šutjeti. 'Neću, neću i neću, pa ćete kad dam izjavu reći kako se čudite da sam dao izjavu', rekao je Turudić.

U priču o nepotkupljivim sucima - idući će tjedan, vrlo vjerojatno, ministar Bošnjaković uvjeravati Bruxelles. Ako ne želi da mu i to bude nova prepreka oko zatvaranja poglavlja 23.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene