Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnatelj klinike 'Fran Mihaljević’

Nova gripa: Sedam odraslih i dijete se bore za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam odraslih pacijenata i jedno dijete oboljeli od svinjske gripe koji su na liječenju u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ priključeni su na respirator i liječnici se bore za njihove živote, potvrdio je ravnatelj Klinike dr. Antun Beus.

Ravnatelj Beus izvijestio je da su liječnici te klinike jučer primili 235 pacijenata, te da su dežurni liječnici tijekom noći primili i obradili još 20 pacijenata. Od ukupno 255 primljenih i obrađenih pacijenata na bolničko liječenje primljeno je ukupno 37 osoba, od kojih 11 s teškim oblikom gripe tipa H1N1.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

Istaknuvši da je pritisak na bolnicu golem te da je osoblje izloženo doista velikom radnom pritisku, ali i mogućnosti infekcije što bi moglo i kod njih izazvati bolest, dr. Beus je apelirao na kolege liječnike iz primarne zdravstvene zaštite da sve pacijente ne šalju u bolnicu već da prosude kojima je bolničko liječenje doista potrebno.

>> Četvrta žrtva: 33-godišnjak izvan rizične skupine!

Podsjetimo, u Hrvatskoj je potvrđen i četvrti smrtni slučaj povezan s pandemijskom gripom, a riječ je o 33-godišnjem pacijentu koji je petog dana bolesti u teškom stanju iz sisačke Opće bolnice premješten u Kliniku za zarazne bolesti 'dr. Fran Mihaljević', s dijagnozom primarne influence i pneumonije, te ARDS-om (akutnim respiratornim distresom). (I.D. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene