Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misa za domovinu

'Sebičnost i razaranje općeg dobra izjedaju hrvatsku dušu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Bozanić je na misi za domovinu pozvao hrvatski narod na izdržljivot i nesebičnost u premošćivanju krize.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u prigodi Dana državnosti misu u gornjogradskoj crkvi sv. Marka pozvavši u propovijedi hrvatski narod na velikodušnost, izdržljivost i nesebičnost u premošćivanju krize i teškoća s kojima smo, kako je rekao, suočeni i ove godine.

>> Hrvatska slavi Dan državnosti

>> Državni čelnici položili vijence na Mirogoju

'I ove godine, kao i prethodnih, slušamo o nepovoljnim prilikama, o krizama i teškoćama koje stvaraju napetosti u društvu, prelijevajući se od gospodarskih na politička i općevrijednosna pitanja', rekao je Bozanić.

U propovijedi na misi za domovinu, kojoj su bili nazočni predstavnici državnih i vojnih vlasti, javnog i društvenog života, pozvao je na nesebičnost, velikodušnost te spremnost na žrtvu i odricanje kao jedini put kojim se može premostiti svaka kriza.

Na misi su bili predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, premijerka Jadranka Kosor, potpredsjednici Sabora, ministri, saborski zastupnici, apostolski nuncij u Hrvatskoj Mario Roberto Cassari i brojni drugi uglednici.

'Molimo da nas površnost ne zarazi'

U traženju rješenja na raznim područjima, kardinal je upozorio na nesebičnost 'koja je toliko puta progovorila u povijesti hrvatskoga naroda, a posebno u obrani domovine'.

Sebičnost, nepovjerenje i razaranje općeg dobra izjedaju hrvatsko tijelo i dušu, ustvrdio je Bozanić, pozvavši hrvatski narod da i u ovim vremenima krize izlaz potraži u ispruženoj Božjoj ruci i njegovoj riječi.

Kardinal je pozvao i na nesebičnu brigu za potrebite, koji su u vremenu krize najteže pogođeni neimaštinom.

'Danas, moleći za domovinu, molim da nas površnost ne zarazi toliko da ne previdimo one neznatne na koje ljudska povijest ne računa, a s kojima Bog mijenja povijest', poručio je kardinal Josip Bozanić, podsjetivši kako su se upravo 'oni koji nisu imali društveni utjecaj i moć, odazvali kada je trebalo braniti istinu o pravu hrvatskog naroda na slobodu'.

Hoćete li proslaviti Dan državnosti?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene