Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDSS osudio potez tvrtke

Ne stišava se bura oko ćirilice na nadgrobnom spomeniku: "Dugo nisam čula zluradije i nakaradnije tumačenje pravnih normi"

Nadgrobna ploča u dalmatinskom zaleđu s imenima pokojnika ugraviranih ćirilicom tema je bila i u Saboru. SDSS je oštro osudio potez komunalne tvrtke koja je obitelji naredila da ukloni natpis na ćirilici. Domovinski pokret se pita što je s 39 četničkih spomenika.

U mjestu Poljica u općini Vrsi, obitelj je na nadgrobni spomenik stavila natpis na ćirilici. Općinsko komunalno poduzeće naredilo je da se natpis ukloni.

Do sada, tvrde u SDSS-u, nitko nikada nije osporavao ćirilicu na nadgrobnim spomenicima.

"Moram priznati da dugo nisam čula zluradije i nakaradnije tumačenje pravnih normi", rekla je Dragana Jeckov.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV detaljna analiza Ivana Petrović o sukobima na Bliskom istoku: Gdje je u svemu Rusija i može li rat utjecati na sigurnosno stanje u našem okruženju?

Pročitajte i ovo Svinje - 3 Aktualna tema Podržavate li usmrćivanje svinja? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Zbog poteza komunalne tvrtke, načelnik se obitelji ispričao. Direktor poduzeća se ne oglašava, ali zato je njegove poteze protumačio Milorad Pupovac.

"Sukladno Zakonu o grobljima natpisi na grobovima i grobnicama ne smiju vrijeđati ničije nacionalne, vjerske ili moralne osjećaje, niti na bilo koji način povrijediti uspomenu na pokojnika. U konkretnom slučaju, sama činjenica da je tekst na nadgrobnom spomeniku napisan na ćirilici ne može se smatrati vrijeđanjem nečijih osjećaja", priopćili su iz resornog ministarstva.

Što kažu saborski zastupnici, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene