Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIZA VLADE

Bernardić: SDP razmatra i mogućnost povjerenja cijeloj Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Bernardić obratio se javnosti na izvanrednoj konferenciji za novinare u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu.

Održana je izvanredna konferencija SDP-a povodom odluke premijera Andreja Plenkovića da razriješi tri ministra Mosta iz Vlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Javnosti se obratio predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

"Očito postoji neka jaka interesna veza Plenkovića i Marića. Ona je puno jača o d nacionalnih interesa, a izgleda i od samog HDZ-a. Premijer brani neobranjivo, a kažnjava one koji su digli ruku. SDP inzistira na raspravi i glasovanju o povjerenju ministru Mariću. Hrvatska ne može funkcionirati bez ministra unutarnjih poslova u ovom trenutku kada su nam granice praktično blokirane. Dvaput smo spašavali Hrvatsku, spremni smo i treći put. Jedino tko može dati stabilnost Hrvatskoj su njeni građani. Što se tiče preslagivanja, sam predsjednik Vlade mora pokazati ima li parlamentarnu većinu. Ukoliko je nema treba raspisati nove izbore. SDP neće sudjelovati u preslagivanju Vlade", rekao je Bernardić.

Dodao je da SDP ne može surađivati s ljudima kojima su osobni interesi ispred interesa Hrvatske. "Hrvatska ne može biti taoc jednog čovjeka", poručio je Bernardić, dodajući da SDP ne može dići ruku za Vladu koja je Hrvatska dovela u političku nestabilnost.

Bernardić je rekao da bi bilo dobro da Sabor povjerenje ministru financija raspravi što prije i dodao da "u SDP-u razmatramo i mogućnost povjerenja cijeloj Vladi".

Na pitanje novinara je li moguće da HNS podrži neku novu HDZ-ovu vladu, Bernardić je rekao da vjeruje da će prevladati razum. "Ne vjerujem da će dići ruku za Vladu pod HDZ-om. Mislim da HNS nije rezervna stranka HDZ-a", rekao je Bernardić.

Ne vjeruje da će Plenkovića podržati i IDS. "IDS nikad nije podržavao HDZ-ovu vladu, pa neće ni sada. Imam povjerenje u antifašiste iz Istre", rekao je Bernardić. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene