Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok pitanja

SDP: Kakva su to pitanja pri intervjuima za posao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka Gradska organizacija SDP-a poslala je Ministarstvu uprave, pučkom pravobranitelju i izaslanstvu Europske komisije u Hrvatskoj dopis u kojemu traži da se preispita jesu li u razgovoru za zasnivanje radnog odnosa prihvatljiva pitanja o stajalištu kandidata o gradnji džamija u Karlovcu i o istospolnim brakovima, izvijestila je danas karlovačka Gradska organizacija SDP-a.

Naime, kandidatima za pročelnike upravnih odjela za poljoprivredu, prostorno planiranje i gradnju, europske integracije te za provedbu dokumenata prostornog uređenja u karlovačkoj Gradskoj upravi bila su postavljana takva pitanja kao 'šok pitanja', objasnio je 25. ožujka na aktualnom satu Gradskog vijeća pročelnik Ureda gradonačelnika. SDP ističe da je takav intervju grubo kršenje ljudskih prava i demokracije te od spomenutih institucija i Europske unije traži da preispitaju nije li to grubo kršenje Zakona o radu, Zakona o suzbijanju diskriminacije i Zakona o zaštiti podataka.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Josip Benčić izjavio je za Hinu kako možda u tome nema ničije kaznene odgovornosti, ali je članovima SDP-a pri ocjenjivanju je li netko dobar i stručan za neko radno mjesto potpuno nebitna nacionalna i vjerska pripadnost ili seksualna orijentacija kandidata. Istaknuo je kako 'u 21. stoljeću poslodavci općenito, a pogotovo Gradska uprava, ne smiju po kriterijima zasnovanima na netolerantnosti birati zaposlenike'. SDP je najavio da će medijima dostaviti odgovore na svoje dopise od triju institucija ma kakvi oni bili. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene