Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivno istraživanje Nove TV

Saznajte tko će glasovati 'ZA' na referendumu o EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo postizborno istraživanje koje provodi agencija IPSOS PULS, a objavljuje Dnevnik Nove TV, pokazuje značajne promjene trendova. Čak 60% ispitanika glasovalo bi 'ZA' ulazak u EU.

EU PROLAZI, ALI

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Na birališta 22. siječnja ima želju izaći 60 posto birača i to jako velik broj birača vladajuće koalicije, ali i oporbe. No to je u konačnici slično kao i izlaznost na parlamentarnim izborima.

Da se kojim slučajem referendum održava danas, za bi bilo 60 posto birača, a 33 posto bilo bi protiv, dok bi njih 7 posto bilo neodlučno. Više-manje i eurofili i euroskeptici kreću se istim omjerima posljednjih 12 mjeseci.

 Utjeha eurofilima i Vladi je da oni koji su protiv ulaska u EU nisu motivirani za izlazak na referendum, dok će oni koji su 'za' izaći na referendum 22. siječnja.

'ZA' STARIJI, 'PROTIV' MLADI, 'ZA' MENADŽERI, 'PROTIV' KUĆANICE

Za ulazak u EU izandprosječno su zastupljeni stariji od 60 godina, visokoobrazovani, oni s plaćom većom od 8 000 kuna, menadžeri, studenti i Zagrepčani.

Protiv su oni s osnovnom školom, primanjima do 2 000 kuna, radnici i kućanice, Dalmatinci. Moglo bi se reći da je u tim skupinama izražen veći broj euroskeptika.

Kako će referendum zaista proći ostaje nam vidjeti 22.siječnja.

U Dnevniku Nove TV u 19:15 pogledajte eksluzivno prvo postizborno istraživanje o raspoloženju građana.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene