Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Satnica im je pet kuna, a ruke pune narudžbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marljivi ludbreški učenici uče, rade i zarađuju.

Srednjoškloci iz Ludbrega uče iz školskih klupa - koje su sami izradili. Riječ je o jednoj od najmlađih hrvatskih škola, u kojoj učenici strojarskih zanimanja praktična znanja dobivaju izrađivanjem namještaja za svoju školu. Već su dobili i narudžbe za knjižnicu, osnovnu školu, a njihove klupe krase i gradski park.

Satnica im je pet kuna i oni su naša današnja Bolja Hrvatska.

Iz radionice ludbreških srednjoškolaca nastala je oprema za školu. Klupe, stolice, stalci za kišobrane, vješalice i klupice za sjedenje - sve je to proizvod ovih marljivih ruku.

Učenici strojarskih zanimanja ovdje rade, ali pritom i uče. Pa u školske klupe, koje su sami izradili, sjedaju s praktičnim znanjem.

'Ugodno je i ljepše sjediti nego u bilo kojoj drugoj klupi. Da nismo imali praksu u školi, da smo odmah išli kod poslodavca ne bi sigurno toliko toga naučili', kaže Antonio Vlahović.

Njihova satnica je pet kuna - kažu prilika za dobar džeparac. Škola je platila materijale i gotove daske, ali ušteda je - 30 posto.

Pročitajte i ovo Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Braća iz Rovinja - europski i svjetski kickboxing prvaci, i uz to, uspješni ugostitelji

Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg kaže: 'Što je najbitnije, da oni u sklopu svoje praktične nastave odmah rade i vide kako to izgleda u pravim firmama.'

Klupe su izradili i za osnovnu školu, knjižnicu, a svoje sugrađane razveselili i replikom aviona Rudolfa Fizira.

Kako to obično bude, ni počeci u Ludbregu nisu bili lagani.

'Bilo je dosta problema, il je jedna noga premala il je prevelika. Nije baš bilo sjajno pa smo onda sve opet rastavljali iz početka sastavljali', pričaju učenici.

Čak i uz takve greške - iz školskih su klupa dobili znanje za cijeli život. Baš kako bi i trebala izgledati škola budućnosti.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene