Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplji parking u Hrvatskoj

Znate li što u Dubrovniku možete dobiti za 40 kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve koji se odluče za odmor u Dubrovniku, očekuju nešto više cijene. Ipak, rijetki se tome nadaju i pri parkiranju: cijena jednog sata parkiranja oko zidina iznosi čak 40 kuna!

Znate li što u Dubrovniku možete za 40 kuna? Možete popiti dvije kave, pojesti 4 kugle sladoleda ili se parkirati sat vremena. Naime, upravo je 40 kuna cijena jednog sata parkiranja do zidina.

Najskuplji parking u Hrvatskoj podijelio je domaće - nekima je preskupo, a neki su sretni što ne moraju dalje tražiti parkirno mjesto. Visoka cijena, čini se, jedino je jamstvo da ćete doista i parkirati u blizini povijesne jezgre. Odluka Gradskog vijeća o podizanju cijene na 40 kuna po satu, strancima ipak ne predstavlja problem kao domaćima.

'Posjetitelji Dubrovnika su zaista zadovoljni, što mogu naći dostupan parking, i cijena od 40 kuna za njih zaista nije problem', kaže Vedran Kunica, direktor Sanitata.

Novost je i povlašteni parking, samo za stanovnike povijesne jezgre. Ipak, tu su novi problemi, za 80 mjesta prijavilo se više od 300 Dubrovčana.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Spašeni talijanski turisti iz Dubrovnika otišli bez traga, policija provodi istragu

Pronaći, ali i zadržati parkirno mjesto blizu povijesne jezgre od gotovo je neprocjenjive vrijednosti. Jedna Dubrovkinja je tako preko društvenih mreža zamolila da je ne zagrađuju jer bi svaki tren mogla dobiti trudove.

'Osim ostatka građana, koji su nezadovoljni samom činjenicom da je određeni dio građana stavljen u posebni položaj, imamo situaciju da su nezadovoljni i sami stanari stare gradske jezgre zbog činjenice da je broj parkirnih mjesta manji', kazao je Kunica.

Uskoro će se ipak naplata parkinga vratiti na staro: ukida se povlašteni parking i svi plaćaju isto, zimi 20 a ljeti 40 kuna za sat parkiranja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene