Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izjave nakon užeg kabineta vlade

Premijer Andrej Plenković: "Idemo u postupno ublažavanje mjera - bit će to u tri faze, prva počinje 27. travnja"

Andrej Plenković
Andrej Plenković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković Galerija 1/1 >>
Premijer Plenković nakon sastanka užeg kabineta Vlade kazao je da su usuglasili ublažavanje mjera, a sutra u 13 sati će predstaviti detalje.

Premijer Andrej Plenković sastao se s ministrima na užem kabinetu Vlade, nakon kojeg je dao izjavu za medije. Kazao je da su se usuglasili o relaksiranju mjera te da će sve predstaviti u četvrtak u 13 sati.

Pročitajte i ovo Parlamentarni dijalog Glas građana Hoće li doći do političkog dijaloga? Velika većina gledatelja Dnevnika Nove TV nema dvojbi Andrej Plenković Nova Vlada Koje su savjete dobili novi ministri od iskusnijih kolega? "Moraju se okružiti ljudima koji puno znaju"

"Cilj je da ostvarimo i gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva pa sukladno tome i prihoda u državni pročun", kazao je Plenković.

"Zdravstveno-restriktivne mjere dale su rezultate", kazao je Plenković. "U tom kontekstu, u postepeno reaktiviranje gospodarskih aktivnosti idemo s postupnim ublažavanjem u tri faze", rekao je premijer i dodao kako prva faza kreće 27. travnja, druga 4. svibnja, a zadnja 11. svibnja. O detaljima nije htio govoriti.

Vezano za dovršeni postupak prijava za novog glavnog državnog odvjetnika, rekao je da su od Državnoodvjetničkog vijeća dobili materijale za šest kandidata, a na Vladi će se sutra donijeti odluku o osnivanju povjerenstva u kojem će biti šest ministara i on na čelu.

Nakon što održe razgovore s kandidatima, donijet će odluku o odabiru i krenuti u daljnju proceduru prema Saboru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene