Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deblokada pregovora

Sastanak Kosor-Pahor u dobrom raspoloženju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susret Jadranke Kosor i Boruta Pahora, od kojeg se očekuje rješenje blokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU i graničnog pitanja, traje u Ljubljani.

Premijeri dvije zemlje prije sastanka nisu davali izjave, a na susret u zgradi vlade su otišli dobro raspoloženi. U ranijim medijskim nastupima isticali su da je u pregovorima dvije zemlje u zadnjih mjesec i pol dana postignuto ozračje povjerenja i obostranog poštovanja i izrazili nadu da će oni biti uskoro uspješno zaključeni. Sastanak će, prema najavama, trajati sat vremena i nakon toga predviđene su kratke izjave. Jadranka Kosor i Borut Pahor dosad su se sastali dva puta otkako je hrvatska premijerka stupila na dužnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak pregovora Kosor i Pahor zakazali novi sastanak Slika nije dostupna Slovenija Odgođena sjednica o deblokadi Hrvatske

>> Kosor i Pahor dogovaraju deblokadu

Na prvom sastanku u Trakošćanu 31. srpnja dvije su zemlje dogovorile okvirni plan prema kojem bi se do kraja ove godine moglo pronaći rješenje graničnoga spora i blokade hrvatskih pristupnih pregovora. Na drugom sastanku u Gdansku prije deset dana, na marginama obilježavanja 70. godišnjice početka II. svjetskog rata, taj je rok premijer Pahor pomaknuo na nekoliko tjedana. Slovenija trenutačno blokira devet poglavlja za otvaranje i pet za zatvaranje. U internim dokumentima švedskog predsjedništva EU sljedeća međuvladina konferencija o hrvatskom pristupanju planirana je za 16. listopada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene