453406
453406
453406
453406
453406

Miru Kovača naljutile izjave o nasljedniku: "To je rijetko viđena bedastoća!"

  • , 13.10.2016., 10:41
  • Autor:
  • komentara

Uoči konstituirajuće sjednice Sabora koja se održava u petak, Predsjedništvo HDZ-a sastalo se u 10 sati dok središnji Središnji odbor stanke zasijeda u podne.

 
 
 
 
Miro Kovač:
Miro Kovač:

U HDZ-u odlučuju o tome tko će biti potpredsjednici Sabora iz njihovih redova kao i o funkcijama u saborskim odborima, a raspravljat će i o prijedlozima zakona koji će se na konstituirajućoj sjednici uvrstiti na dnevni red - od onih koji se tiču ustroja Vlade do onih koje je uvjetovao Most. Kao mogući HDZ-ovi potpredsjednici Sabora do sada su se spominjali Miroslav Tuđman, Željko Reiner i Gordan Jandroković.

Kovač: Rijetko viđena bedastoća

U središnjicu stranke stigao je i ministar vanjskih poslova Miro Kovač koji je na pitanje da komentira informacije objavljene u srijedu da će Davor Ivo Sier biti novi ministar vanjskih poslova, ustvrdio: "To je rijetko viđena bedastoća! Ta izjava."
 

Plenković: Idući tjedan o ministrima, ministri će biti oni za koje se ja odlučim

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je prilikom dolaska u stranku da pritisaka na njega, vezano uz moguću ministricu kulture Ninu Obuljen, nema. Istaknuo je da je on taj koji odlučuje o budućim ministrima. O sastavu buduće Vlade danas neće biti govora na Predsjedništvu, ustvrdio je Plenković.

"Imamo vremena, danas imamo druge teme. Sutra je prva sjednica novog saziva Sabora, a idući tjedan ćemo potvrditi imena. Kad budemo imali kompletnu Vladu, znat ćete sve o njoj", rekao je kratko Plenković.

Na novinarski upit može li potvrditi da će politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier biti novi ministar vanjskih poslova odgovorio je: "Rekao sam da ću reći sve u paketu. Tu informaciju nisam rekao ja, a kada budem imao kompletnu Vladu onda ćete sve čuti".

Jandroković: Danas nećemo odlučivati o ministrima

Da se na sjednicama Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a neće odlučivati o ministrima rekao je i glavni tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković, najavivši kako će tema biti priprema za sutrašnju konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora.

"To će biti glavne teme, danas nećemo odlučivati o ministrima", izjavio je Jandroković novinarima ispred Središnjice HDZ-a upitan o današnjim sjednicama Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a.

Pojasnio je da će konstituirajuća sjednicu Sabora početi imenovanjem njegova predsjednika, imenovanjem radnih tijela kako bi parlament mogao funkcionirati. Onda se prelazi na izglasavanje zakona koji se tiču Vlade, ustroja ministarstava i prava dužnosnika da bi se na kraju izglasali oni koji su povezani s točkama koje je tražio Most.

"U petak će biti na dnevnom redu samo ono što je nužno za konstituiranje Sabora i zakoni koji su važni za Vladu. U subotu i u ponedjeljak razgovarat će se o točkama vezanim uz zahtjeve Mosta", kazao je Jandroković.

I glavni tajnik HDZ-a pozvao je na smirivanje strasti, odgovarajući na novinske upite o kritikama vezanim uz Ninu Obuljen Koržinek.

HDZ i SDP dogovorili su u srijedu podjelu mjesta unutar saborskih odbora i radnih tijela. Nakon sastanka Gordana Jandrokovića i Igora Dragovana dogovoreno je da će raspodjela biti ista kao i u prošlom sazivu Sabora - vladajući će dobiti 16 odbora, oporba 13 dok će jedan pripasti nacionalnim manjinama.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se