Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saslušanje Deše Mlikotin-Tomić odgođeno zbog njezinih zdravstvenih tegoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesorica zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deša Mlikotin-Tomić zbog zdravstvenih tegoba neće se danas pred istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda očitovati o sumnji USKOK-a da je zlorabila položaj, pustivši na ispitu dvojicu studenata koji su ispite platili posrednicima.

Osumnjičena profesorica na saslušanje je trebala doći u podne, no odvjetnica Jadranka Sloković istražnoj je sutkinji javila da njezina branjenica zbog zdravstvenih tegoba ne može doći na istražno ročište te da će sudu naknadno dostaviti medicinsku dokumentaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Indeks 3 Majka studentice tvrdi da nisu platili ispit kod Mlikotin-Tomić Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Index 3: 1.000 eura za prolaz kod Deše Mlikotin Tomić?

Novo ročište na kojem bi se profesorica Ekonomskog fakulteta trebala očitovati o USKOK-ovim optužbama istražna sutkinja Vanda Senta zakazat će naknadno, doznaje se od glasnogovornika suda Krešimira Devčića. 

>> Profesori 'indeksaši' neće moći raditi sve do završetka istrage

>> Bajić: 'Lovimo i male i velike ribe'

USKOK profesoricu trgovačkog prava tereti da je svoj položaj iskoristila u dva navrata. Osumnjičena je da je na traženje izvanrednog profesora J. G. studentu, koji je prije toga dao novac posredniku M. Ć., dala ocjenu 'dovoljan' iako ga nije ni vidjela, već je index s upisanom ocjenom ostavila na oglasnoj ploči.

U drugom slučaju navodno je jedan student novac predao posredniku M. L., a zatim je osumnjičenica, nakon posredovanja drugih profesora, upisala studentu ocjenu 'dovoljan', budući da se pozvao na poznanstvo s njezinom kolegicom, redovitom profesoricom M. Š.

Deša Mlikotin-Tomić je među 67 osumnjičenih za korupciju na zagrebačkom Sveučilištu protiv kojih je prije tjedan dana pokrenuta istraga u sklopu antikorupcijske akcije 'Indeks'. 

Osumnjičena profesorica i još 39 osoba brani se sa slobode, a 27 osumnjičenih profesora, studenata i posrednika u primanju i davanju mita zadržano je u jednomjesečnu pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene