Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo ispitivanje svjedoka

Saslušani prvi svjedoci o nesreći nagibnog vlaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istražnom centru Županijskog suda u Splitu počelo je danas ispitivanje četvorice svjedoka u istražnom postupku koji se vodi protiv petorice osumnjičenih zbog željezničke nesreće, koja se 24. srpnja ove godine dogodila u Rudinama kod Kaštela, kada je poginulo šest putnika iz nagibnog vlaka Zagreb-Split.

Glasnogovornik Županijskog suda Neven Cambi potvrdio je kako su danas saslušana trojica vatrogasaca dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Stružac i šef nabave Hrvatskih željeznica iz Splita. Svjedoci su istražnom sucu Davoru Salini potvrdili da je prskalicu, iz koje je na dan nesreće po tračnicama prskano sredstvo za spriječavanje požara, izradio jedan od osumnjičenih Jozo Bazina, savjetnik u tvrtki In-trade koja je isporučila sporno sredstvo.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Slika nije dostupna Analiza crne kutije Sudbina zapečaćena 3 i pol minute prije smrti

>> Sudbina zapečaćena 3 i pol minute prije smrti

Ispitivanje svjedoka trajat će tri dana, a kako Hina doznaje na sudu, istražni sudac Davor Svalina je za sutra poslao pozive osmorici svjedoka, a među njima je i splitski liječnik koji se na dan tragične nesreće među prvima našao na pruzi, kako bi ukazao liječničku pomoć nekome od 55 lakše i teže ozlijeđenih putnika.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene