Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvala cijeli niz reakcija

Premijerova supruga: 'Crni kruh je skuplji, ali ga možete narezati tanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Pravilna prehrana je siromašna prehrana i kada god se čuje da se skupo pravilno hraniti, ne možemo reći da je to točno', tvrdi Sanja Musić Milanović.

'Crni kruh koji preporučujemo skuplji je od bijeloga, no crni kruh naprosto možete rezati na tanje šnite', poručila je Sanja Musić Milanović, supruga premijera Zorana Milanovića i voditeljica Odjela za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u emisiji 'Izaberi zdravlje' Hrvatskog radija.

Musić Milanović upozorila je da su prekomjerna tjelesna težina te kardiovaskularne bolesti velik problem u Hrvatskoj. Napomenula je i da se značajno razlikuje udio debljine te broj umrlih od spomenutih bolesti u kontinentalnoj i primorskoj Hrvatskoj ističući pritom da je srdela jeftina, a spada među najzdravije namirnice.

'Pravilna prehrana je siromašna prehrana i kada god se čuje da se skupo pravilno hraniti, ne možemo reći da je to točno. Ja pod pravilnom prehranom ne podrazumijevam odlazak u najskuplje dućane i kupnju najskupljih proizvoda, nego zapravo kupovinu onoga što je dostupno i najjeftinije. Srdela je jedna od najjeftinijih namirnica, zaključila je i priznala da je crni kruh ipak skuplja, a zdravija verzija od bijelog. No objasnila je i kako si ga svi mogu priuštiti.

Pročitajte i ovo Visoka cijena kruha - 1 50 posto poskupio u 2 godine Kolika je poštena cijena jedne štruce bijelog kruha - otkriva stručnjak Ilustracija (Foto: Getty Images) Dijete nisu rješenje Više od polovice Hrvata ima problem s viškom kilograma, a jedan podatak najviše zabrinjava

Evo koji su uzroci 88 posto smrtnih slučajeva u Hrvatskoj

'Kada se kaže da je crni kruh koji preporučujemo skuplji od bijeloga, on inicijalno jest skuplji, no crni kruh naprosto možete rezati na tanje šnite. To je jeftinije i zdravije, a kada je dehidriran, sutradan, još je kvalitetniji za jesti. Trebamo razbiti mit o tome da je pravilna prehrana skuplja. Ona je jeftinija jer trebate pojesti manje hrane', objasnila je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene