Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vođenje grada

Švaljek neće ići Bandiću u Remetinec: 'Nemam obvezu konzultirati se s njim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom Županijskog suda dobila sam sva prava i obaveze za obnašanje gradonačelničke funkcije, rekla je Švaljek.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek izjavila je u četvrtak da neće ići u zatvor u Remetincu na razgovor sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, jer nema obvezu konzultirati se s njim vođenju Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević i Dino Goleš - 3 Iz platforme možemo Tomašević otkrio kako će iskoristiti oslabljen odnos Bandića i HDZ-a te kakvu će obnovu Zagreba tražiti Milan Bandić Sjednica Gradske skupštine Osnovano Stručno povjerenstvo za procjenu šteta od potresa, pomagat će Gradskom povjerenstvu

'Odlukom Županijskog suda dobila sam sva prava i obaveze za obnašanje gradonačelničke funkcije, što znači da ne moram nužno postupati po uputama gradonačelnika, pa je nestala obaveza da se odlazim konzultirati s Bandićem', rekla je Švaljek novinarima u koncertnoj dvorani 'Vatroslav Lisinski' gdje je sudjelovala na konferenciji 'Croatia Waste Expo - Gospodarenje otpadom'.

Odluka suda - Milan Bandić ostaje u zatvoru

No, dodale je, s Klubom liste Milana Bandića u Gradskoj skupštini i dalje komunicira i surađuje.

'Naravno da sam u komunikaciji s Klubom liste Milana Bandića s obzirom na to da zajednički pripremamo sjednice Gradske skupštine na kojima moram objašnjavati i obrazlagati točke i ideje koje stoje iza njih', kaže Švaljek.

Poručila je da nastavljaju provoditi projekte koje su građani podržali na lokalnim izborima 2013. godine, u skladu s financijskim mogućnostima koje su ove godine manje nego prije.

'Dok on ne promijeni svoju odluku i ne da punomoć nekom drugom, odnosno gospođi Kusin, ja nastavljam raditi posao i mislim da je to u interesu grada i građana', rekla je Švaljek.

Karamarko o krizi vlasti u Zagrebu: HDZ je sad poželjna udavača

Što se tiče Bandićeve odluke o raskidu koalicije s HSLS-om, HSS-om i HSU-om, zbog čega Švaljek više nema osiguranu većinu u Gradskoj skupštini, zamjenica gradonačelnika ne smatra da je to Bandić učinio kako bi joj napakostio. 'To je teorija urote, ne vidim to tako', rekla je novinarima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene