Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Točno u podne

U UTRCI ZA ČELNO MJESTO ZAGREBA Objavila kandidaturu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Sandra Švaljek u subotu je točno u podne najavila svoju kandidaturu za gradonalečnicu Zagreba te kandidaturu nezavisnog gradskog zastupnika Vladimira Ferdeljija za zamjenika gradonačelnika na lokalnim izborima 2017. godine.

Sandra Švaljek je na neformalnom druženju u atriju Državnog arhiva u Opatičkoj ulici u društvu dvadestak kolega i prijatelja iz raznih sfera društvenog života te medija objavila svoju namjeru da ujedini sugrađane u želji da Zagreb postane jedan od gradova s najvišom kvalitetom života u Europi.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 3 Stari problem FOTO/VIDEO Uzbuna na Pantovčaku - aktiviralo se klizište: ''Situacija nije bezazlena'' Slika nije dostupna Traži se tko je odgovoran Švaljek: Nezadovoljna sam što na vrijeme nije dovršen GUP

'Zagreb može sve', poručila je Švaljek. Rekla je da na temelju svojeg dosadašnjeg uvida u funkcioniranje grada te razumijevanja potreba građana vjeruje kako Zagreb može biti grad koji će svojom uređenošću i razinom komunalnih usluga biti jedan od najpoželjnijih europskih gradova.

Kao vrijednosti za koje će se zauzimati tijekom predizborne kampanje navela je otvorenost i transparentnost rada gradske uprave, postupanje s pažnjom dobrog gospodara, briga o okolišu i uvažavanje različitosti. Najavila je i program čije su tri osbnovne točke unaprjeđenje kvalitete života, stvaranje boljih prilika za zapošljavanje i poslovanje i bolje upravljanje gradom i gradskim resursima.

Najavila je da će svoje program predstaviti početkom lipnja.

Bandić: kandidatura Sandre Švaljek za gradonačelnicu je dobrodošla

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je 'dobrodošlom' nazvao kandidaturu svoje bivše zamjenice Sandre Švaljek za zagrebačku gradonačelnicu.

'Ta kandidatura je dobro došla, što više kandidata, to bolje', rekao je Bandić novinarima na proslavi 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Švaljek, koja je najavila da će biti kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba na lokalnim izborima 2017., prije tri godine izabrana je za prvu Bandićevu zamjenicu. Kraće je vrijeme obnašala i dužnost gradonačelnice, nakon što je Bandić, koncem 2014., završio u pritvoru. Ostavku je dala nakon što je gradonačelnik punomoć za vođenje Grada dao drugoj zamjenici, Vesni Kusin.

Sandra Švaljek bivša je ravnateljica Ekonomskog instituta i savjetnica za gospodarstvo bivše premijerke Jadranke Kosor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene