Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ode imunitet i za Fimi Mediju

Sanaderu jednoglasno skinut imunitet, bez ikakve rasprave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora na 52. sjednici skinulo je zastupnički imunitet Ivi Sanaderu vezano za slučaj Fimi media.

Jednoglasno, bez ikakve rasprave Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo je zastupnički imunitet Ivi Sanaderu.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Najavio let Rafalea Plenković o pregovorima s DP-om, obrušio se na Milanovića: "Sakrio se kao mali miš" Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić

Podjestimo, Jadranka Sloković članica odvjetničkog tima Ive Sanadera, već je u 9 sati predala ustavnu tužbu Ustavnom sudu vezanu za puštanje Ive Sanadera iz Remetinca. Obrana smatra kako Županijski sud nije poštovao odluku Ustavnoga da Sanader danas do 7 sati mora biti pušten iz Remetinca, te traže da se suspendira rješenje Županijskog suda o produljenju istražnog zatvora Sanaderu, koje je izvanraspravno vijeće toga suda zamijenilo jamstvom od 12,4 milijuna kuna.

Odvjetnik Goran Suić, prije nego što je posjetio Ivu Sanadera, rekao je kako još uvijek nemaju saznanja kada će on izaći iz pritvora. 'Jutros smo poslali zahtjev za ustavnu tužbu, a jučer smo ga faksom poslali na Ustavni sud i danas čekamo eventualne odgovore', rekao je.

Dodao je kako je Ivo Sanader dobro i kako je u iščekivanju odluke Ustavnog suda. Na upit je li sa svojim branjenikom razgovarao o aferi Fimi medija odvjetnik Suić negativno je odgovorio. Upitan može li se dogoditi da Ivu Sanadera. nakon što ga puste na slobodu, ponovno vrate u pritvor zbog istrage u aferi Fimi medija, Suić je opet negativno odgovorio. 'Mislim da se to ne može dogoditi', rekao je.

Prema tumačenju odvjetničkog tima bivšeg premijera i šefa HDZ-a njihov klijent bi se danas mogao naći na slobodi.

Kada bi točno Sanader mogao napustiti Remetinec još se pouzdano ne zna s obzirom da suci prvo trebaju razmotriti njihovu tužbu, donijeti rješenje, a ne zna se još ni hoće li ga slati na Županijski sud sucu istrage Krešimiru Devčiću ili direktno u Remetinec.

>>Predana ustavna tužba jer Sanader nije pušten iz Remetinca

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene