Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovna pobuna

Sanaderove mjere 'pale' na sindikatima?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama priopćio je da ne može prihvatiti premijerov prijedlog o zamrzavanju plaća, budući su kao jedan od socijalnih partnera s Vladom dogovorili porast plaća od šest posto za državne službenike i namještenike.

'U prvom redu radi se o poštivanju pravnog načela pacta sunt servanda, kršenjem kojeg bi svoju vjerodostojnost izgubili Vlada, premijer osobno i socijalni partneri', ističe Sindikat.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Prosvjed sindikata - 3 Oglasili se Fuchs i Piletić Prosvjetari nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom, najavljuju prosvjed: "Markov trg bit će nam premalen"

Drugi razlozi su socijalne naravi, jer su u uvjetima inflacije i povećanja cijena komunalnih usluga, energenata i živežnih namirnica ionako ispodprosječne plaće u državnim službama izgubile na svojoj realnoj vrijednosti, navodi se u priopćenju. 

>> Sindikati ne prihvaćaju zamrzavanje plaća

>> Zamrzavanje rasta plaća, ukidanje darova za Božić...

>> Sanader se odrekao povišice; sindikati se bune

Ističu da su državni službenici i namještenici Ministarstva obrane i Oružanih snaga najslabije plaćeni u državnoj upravi, iako je njihov obim posla itekako složen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene