Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pričali o prošlim vremenima

Franz Fischler Sanaderu donio knjigu o ekonomskoj krizi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšeg premijera pritvorenog u Remetincu i nedavno optuženog za ratno profiterstvo, posjetio je bivši povjerenik EU za poljoprivredu Franz Fischler.

'Gospodin Sanader je moj prijatelj i mislim da se prijateljstvo treba dokazati i u teškim vremenima, ne samo u dobrim.
Na upit je li mu možda donio neki poklon, odgovorio je da mu je donio nekoliko knjiga, najnovije djelo ekonomskog stručnjaka Josepha Stiglitza o ekonomskoj i financijskoj svjetskoj krizi te još nekoliko zanimljivih primjeraka.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader "Jasna društvena osuda" Iza rešetaka je već osam godina: Visoki kazneni sud Ivi Sanaderu smanjio kaznu Željka Mostečak nakon iznenadne ostavke Ovo je nova šefica USKOK-a? Srušila je Sanadera, ali tužba za korumpiranost Kalmete joj je propala

Kazao je da su razgovarali o svom odnosu, o osobnim očekivanjima Ive Sanadera te svojim obiteljima, a prepričali su i nekoliko priča iz prošlosti, kazao je. Ističe kako je Sanader dobrog fizičkog i jakog psihičkog stanja,' pozitivno raspoložen i u dobroj formi'.

Na pitanje je li misli da je Sanader nevin, Fischer je kazao da nije bitno što on vjeruje već što kaže sud, no podsjetio je da bi ipak svatko trebao biti nevin prije nego što mu se krivnja dokaže. 'Vrlo je važno se samo za Sanadera, već i za vašu zemlju da suđenje bude pravedno. Važno je i za EU za koju je ovaj slučaj test hrvatskog pravosuđa koje je dosad imalo najviše primjedbi. Ovo je dobra prilika da pokažete kako vam sustav zaista funkcionira, istaknuo je.  Na upit koja su Sanaderova očekivanja, Fischer je kazao kako se nada pravednom suđenju te da ne planira povratak.

Fischler je došao u pratnji odvjetnice Jadranke Sloković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene