Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neistine u službenim dokumentima'

Sanader u pismu: Vlada svjesno lažira podatke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goran Suić, odvjetnik bivšeg premijera Ive Sanadera, zbog iznesenih laži te kršenja ljudskih prava svojeg branjenika, pismom se obratio premijerki Jadranki Kosor.

U pismu se navodi kako su u Izvješću o poglavlju V-Suzbijanju korupcije iznesene neistinite tvrdnje i tendenciozne izjave na račun Ive Sanadera. 'USKOK je podignuo brojne optužnice i pokrenuo brojne istrage, između ostalog, i protiv bivšeg predsjednika Vlade i glavnih izvršnih dužnosnika hrvatskih trgovačkih društava', stoji u pismu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Odvjetnik Suić naglašava kako protiv Ive Sanadera nikada nije podignuta niti jedna optužnica, a kamoli brojne, kako se sugerira u izvješću. Suić dodaje da ukoliko RH želi što brži ulazak u EU, onda službeni dokumenti trebaju biti istiniti. 'Iznositi apsolutne neistine, da ne kažem pod svjesno lažirati podatke u izvješću, sigurno nije put kojim treba ići RH', naglašava odvetnik Ive Sanadera.

Goran Suić kaže kako do današnjeg dana nije dobio uvid u eventualno pokrenute istrage već je sve saznao iz medija. 'Ako želimo i zalažemo se za ulazak u Europsku Uniju onda smatram da je vrlo važno da poštujemo pravna načela i pravne norme koje se u EU primjenjuju već niz godina', dodao je.

Istakao je kako se protiv njegovog branjenika u RH provodi sustavna medijska hajka i stvara politička atmosfera u kojoj je unaprijed osuđen, pa se s toga pita može li Ivo Sanader u Hrvatskoj imati pošteno i pravično suđenje.

Riječ je o prvom obraćanju Sanaderovog odvjetnika Jadranki Kosor, a isto je pismo poslano još 15 adresa, a među njima i Joseu Manuelu Barosu, predsjedniku Ivi Josipoviću, šefu Sabora Luki Bebiću, kardinalu Bozaniću, predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, te ostalim čelnicima političkih stranka u Hrvatskoj, austrijskom veleposlaniku Janu Kickertu, mađarskom veleposlaniku Ivanu Gaboru.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene