Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predavanje krajem mjeseca

Sanader se uskoro vraća u Hrvatsku preko Austrije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč spekulacijama po kojima je nedavni odlazak bivšeg premijera Ive Sanadera u Los Angeles zapravo bio bijeg pred USKOK-om, koji je dan kasnije dao nalog za uhićenjem Nevenke Jurak, šefice Fine,Sanader se ubrzo ipak vraća iz Sjedinjenih Država.

Još uvijek se ne vraća u Hrvatsku, ali za kraj ovog mjeseca dogovorio je gostovanje u austrijskom Alpbachu, od 29. do 31. kolovoza, gdje će sudjelovati u panel-diskusiji s poznatim europskim političarima, što će biti i njegov javni nastup nakon duže pauze, javlja Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Škola, ilustracija psihologinja upozorava Skandalozno predavanje: Razrednica rekla 11-godišnjakinjama da paze kako se odijevaju jer dečke "drmaju hormoni" Slika nije dostupna Sanader obećao MORH-u veće plaće

>> Sanader s odmora u SAD-u: Nisam uzimao proviziju!

U tome turističkome mjestašcu na sjeveroistoku Austrije, nekih 45 minuta vožnje od Innsbrucka, zrak je i doslovno čist za povratak, jer je riječ o tipičnom tirolskom izletištu koje obožavaju planinari i skijaši.

Sanader će predavanje održati u sklopu Ljetne škole europskih integracija, koja ove godine traje od 19. kolovoza do 4. rujna u organizaciji nevladina Europskog foruma Alpbach, ove godine pod tematskom odrednicom 'Konstrukcije i stvarnost'. Bivši je predsjednik HDZ-a i Vlade samo jedan od poznatih političara i diplomata koji će nastupiti pred studentima i ostalim sudionicima Ljetne škole.

Sanader u uglednom društvi

Sanader će sudjelovati u panel-diskusiji na temu 'BiH – 15 godina nakon Daytona', a osim njega najavljeni su i kosovski ministar financija i gospodarstva Ahmet Shala, zatim visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko te Samuel Žbogar, slovenski ministar vanjskih poslova, piše Slobodna.

Inače, Europski forum Alpbach okuplja i imena kao što su Erhard Busek, bivši koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu, zatim Viktor Orban, drugi najmlađi premijer u povijesti Mađarske, te Romano Prodi, bivši talijanski premijer, a najpoznatiji su gosti austrijski predsjednik Hainz Fischer i generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene