Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadiranje u privatni život

Sanader tužbom na hrvatske medije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader razmatra mogućnost poduzimanja pravnih koraka protiv hrvatskih medija zbog zadiranja u njegov privatni život.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dan slobode medija Ubijena 44 novinara, još 24 su uspjela preživjeti: Izvještavali su o okolišu Andrej Plenković "To je put u autoritarne režime" Svjetski mediji prenose ozbiljno upozorenje: "Stanje je opasno blizu prijelomne točke, napadi su se dogodili i u Hrvatskoj. Sve je veća zabrinutost i zbog njezine vlade"

Suppan je u izjavi za austrijsku novinsku agenciju APA-u potvrdio raniju izjavu Sanaderova hrvatskog odvjetnika Gorana Suića, da Sanader neće tužiti pravosudna tijela u Salzburgu zbog njegovih fotografija iz ćelije koje su objavljene u medijima.

Međutim, Suppan je istodobno izjavio da se, zbog toga što je povrijeđena Sanaderova privatnost, trenutačno 'ispituje mogućnost pravnih koraka protiv hrvatskih medija'. Ravnatelj zatvora u Salzburgu Dietmar Knebel kazao je prije nekoliko dana austrijsku novinsku agenciju APA-u izjavio da je u tom zatvoru izvršena unaprijed planirana premetačina te da su u zatvoru pronađeni neki predmeti i uređaji koje zatvorenici ne smiju posjedovati.

>> Sanaderov odvjetnik: USKOK s njim nije razgovarao

Ravnatelj zatvora razgovarao je sa Sanaderom o njegovim fotografijama i snimkama u pritvoru koje su se pojavile na internetu. 'Meni se zbog toga nije požalio', rekao je, dodajući kako je očito netko snimio Sandera u njegovoj ćeliji kroz špijunku te fotografije i videozapis stavio na internet. 'Posljednji video koji se pojavio bio je jako dobre kvalitete. Ne može se isključiti mogućnost da je ta videosnimka napravljena u zatvoru modernim mobitelom', rekao je Knebel.

Ravnatelj zatvora u Salzburgu rekao je da se Sanader, naravno, ima pravo zbog toga žaliti jer je 'u načelu riječ o povredi zone privatnosti'. Prije nekog vremena u hrvatskim su se medijima pojavile fotografije Sanadera u zatvorskoj ćeliji u Salzburgu. Ravnatelj zatvora tada je odbio mogućnost da je Sanadera fotografirao netko od zaposlenika, a dodao je kako to nisu mogli učiniti ni zatvorenici jer nemaju mobitele ni drugu elektroničku opremu. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene