Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumještani pokazali veliko srce

Spasili samohranu majku spavanja na cesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da u vrijeme krize ima solidarnosti među ljudima, dokazuje priča iz okolice Varaždina.

Mještani općine Vinice nesebično su priskočili u pomoć obitelji Pajtak, obitelji koja je umalo ostala bez kuće. Uz nešto novca i puno dobre volje krenuli su u sanaciju njihova doma.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Slika nije dostupna Obitelj treba pomoć Od Zagreba ih dijeli tek 80-ak kilometara, ali kod njih kao da je vrijeme stalo

Mama Marijana, Viktorija i Veronika Pajtak ponosno pokazuju svoj dom. Imaju kuhinju, dvije sobice, ali do prije godinu dana prijetila im je opasnost da i to izgube. Živjele su u vlažnoj i trošnoj kući kojoj je prijetilo urušavanje.

>> Samohrana majka pronašla više od 50.000 kuna i vratila ih vlasniku

Kada su vidjeli u kakvim uvjetima žive, samo od socijalne pomoći, ruku spasa pružili su sumještani i općina Vinice i pomogli u obnovi kuće.

'Tu čovjek prije nije mogao spavati, bilo je katastrofa. Sva sreća, soba je namještena. Ima dobrih ljudi, svaka čast', kaže Marijana. Ona je nezaposlena, a o kćerima se brine sama. Zahvalne su što imaju dom.

'Dobre su, sve slušaju. Znaju da mama nema i sve razumiju', kaže Marijana. Ali sumještani i općina tu ne staju. Obitelj nema sanitarni čvor, pa će riješiti i taj problem. 'Stvarno je lijepo od općine i svih koji su pomogli, jer stvarno se teško živi kad nemaš primanja', rekla je Emilija Pajtak, ujna.

'Naši građani su osjetljivi, tako da se uvijek pomogne ljudima kojima je pomoć potrebna', kaže Marijan Mihalić, predsjednik općinskog vijeća Vinica. Dokaz je ovo da kada se ljudi udruže ništa nije nemoguće. A obitelji Pajtak svaka je pomoć uistinu potrebna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene