Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće osma sezona emisije Provjereno

Zarobljen u tijelu starca: 'Svi smo mi drugačiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanja o tome da postane nuklearni fizičar, da radi u CERN-u.

Voli sve što vole njegovi vršnjaci; 18-ogodišnjaci. No Sammyja ipak nešto razlikuje od drugih - zarobljen je u tijelu starca. Umjesto da ga brinu prve ljubavi, tipični tinejdžerski problemi, zbog rijetke genetske bolesti, progerije, muče ga stvari tipične za osobe u sedamdesetima - osteoporoza, gubitak kose, naborana koža.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 9 donosi Provjereno Centar je majkama posvojenih dječaka prešutio stravičnu istinu, a onda ih dodatno šokirao: "Nisam vjerovala svojim ušima" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Progerija se javlja kod jednog od 4 milijuna djece. Na svijetu ih je tek 103. Za tri će mjeseca napuniti 19 godina, a najstarija osoba s progerijom ima tek godinu više - 20. Ne brine ga to, živi život punim plućima, iz dana u dan; zrači mudrošću iz koje bi svi mogli nešto naučiti.

Preminuo 'najstariji' tinejdžer na svijetu

"Očito je da sam drugačiji od drugih ljudi. Ali to je normalno. Svi smo mi drugačiji. Katkada je normalno bojati se nečeg što je drugačije. Najveće probleme imam s odraslim osobama zato što se očekuje da oni razumiju, da razmišljaju svojom glavom, no često im moram sve objašnjavati, a oni svejedno ne razumiju", rekao nam je Sammy.

"Sammy nam je na mnoge načine otvorio oči, pokazao nam što je to zapravo prava ljubav te kako gledati ljude na drugi način. Kome je zaista stalo do nas i želi biti s nama, tko nas stvarno voli i smatram da, da Sammy nije takav kakav jest, ne bismo to nikad naučili", rekla je Laura, Sammyjeva mama.

Priču o Sammyju pogledajte večeras u emisiji Provjereno.

Provjereno se u večeras vraća na male ekrane! I u novoj, osmoj sezoni emitiranja nastavljaju koristiti svoju kvalitetu i utjecajnost kako bi društvo u kojem živimo učinili boljim.

Već prepoznatljivu postavu Provjerenog čine višestruko nagrađivana reporterka Danka Derifaj, Mato Barišić, Ema Branica, Maja Medaković, Domagoj Mikić i Josipa Pletikosić, a predvodi ih urednica Ivana Paradžiković. Zbog tema koje biraju, upornosti kojom ih istražuju i rezultata koje na kraju postignu, za gledatelje su postali njihovi neslužbeni borci za istinu i pravdu. Primjerice, prije nekoliko mjeseci u istražnom zatvoru završila su dvojica muškaraca koje su gledatelji optužili za prevaru prilikom legalizacije kuće, a još traje suđenje osobi koju su gledatelji optužili za kamatarenje.

Novinarski tim i u osmoj sezoni opravdat će povjerenje gledatelja - nastavljaju istraživati i otkrivati skrivene motive i pozadinu nevjerojatnih događanja iz svih područja života. Što su nam pripremili u prvoj emisiji, ne propustite doznati u četvrtak 4.9. u 22:15 na Novoj TV.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene