Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nevjerojatan slučaj!

Smijenjen šef APN-a Krešimir Žunić, koji je sam sebi prodao POS-ov stan

Vlada smjenjuje v. d. direktora APN-a Krešimira Žunića, koji je sam sebi prodao POS-ov stan. Sutra ćemo doznati ime novog direktora, a DORH će ispitati ima li nezakonitosti.

U četvrtak će Vlada imenovati novog direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Ministar graditeljstva Predrag Štromar nije želio otkriti ime novog direktora. O tome što je bilo nezakonito u postupcima Krešimira Žunića rekao je da ne zna i da će činjenično stanje utvrditi DORH, kojemu je poslao svu dokumentaciju. Kršenje zakona moglo bi biti već to što Žunić posjeduje stan u Zagrebu, pa ne ostvaruje pravo na POS-ov stan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Država ima pravila" Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva o aferi s POS-ovim stanovima u Biogradu: "Nema odgovornosti države" Dragan Hristov Provjeravat će i druge kupnje Novi šef APN-a: "Ako se utvrde nepravilnosti, Žunić će morati vratiti stan"

Slučaj koji je zaprepastio javnost ranije je komentirao premijer Andrej Plenković.

"Neobična izjava i cijela ta situacija, razgovarat ću s ministrom Štromarom, vidjet ću o čemu se radi i što ćemo poduzeti. Nisam imao informacije o tome, a u tome nisam vidio ništa dobro", komentirao je predsjednik Vlade aferu u kojoj se našao šef APN-a koji je samom sebi prodao POS-ov stan.

Kako doznajemo, ministar graditeljstva Predrag Štromar čim je saznao za skandal, predložio je Vladi da hitno smijeni Žunića. Sastao se uži kabinet Vlade na kojem je usuglašena smjena Žunića. Štromar je već ranije jasno rekao da će Žunić postati bivši te je ponovio da je svu dokumentaciju predao DORH-u. Na pitanje vidi li odgovornost i bivšeg direktora APN-a Slavka Čukelja, Štromar je rekao da se sve provjerava. ''Moramo provjeriti je li i netko drugi iz APN-a na taj način riješio stambeno pitanje'', rekao je. ''Ne želim to komentirati, mislim da se to ne smije tako raditi, to ne smijemo tolerirati'', zaključio je.

Krešimir Žunić, v. d. direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), za svega 975 eura po četvornom metru kupio je stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje. Stan od 53 četvorna metra platio je 52.000 eura. Stan je kupio sa sinom, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina. Možda još gore od toga što je od Agencije kupio stan po povlaštenim uvjetima, inače namijenjenim ljudima lošijeg imovinskog statusa, jest to što Žunić u tome ne vidi ništa sporno.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene