Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki veleposlanik u Hrvatskoj

SAD podupire ulazak Hrvatske u EU jer će postati još snažniji saveznici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države snažno podupiru napore Hrvatske da uđe u Europsku uniju, jer vjeruju da će to Hrvatsku učiniti još jačim i naprednijim saveznikom te ojačati EU, ocijenio je američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley.

Foley je u komentaru objavljenom u Vjesniku povodom summita NATO-a u Lisabonu ocijenio da je Hrvatska važan saveznik SAD-a te da će njezinim ulaskom u EU biti poslana pozitivna poruka i ostalim zemljama u regiji o mogućem putu prema članstvu, 'ako se gleda prema naprijed i suočava s teškim, ali potrebnim reformama'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabava gruzijske delegacije Političari se nakon NATO summita zabavljali s 80 prostitutki Slika nije dostupna Manipulacija valutnim tečajem SAD i EU pozvali gospodarske velesile da ne ulaze u monetarni rat

'Hrvatsko članstvo dodatno će proširiti već snažne veze između naših dviju zemalja kroz povećan angažman u mnogim ključnim pitanjima o kojima razgovaramo sa zemljama članicama Europske unije', naglasio je Foley.

I Obama na summitu

On je dodao da se 'na summitu u Lisabonu veselimo što će se predsjednik (Barack) Obama pridružiti predsjedniku (Ivi) Josipoviću i 26 ostalih savezničkih lidera kako bi jednoglasno usvojili novi strateški koncept NATO-a; onaj koji prepoznaje i usmjerava Savez prema novim prijetnjama, utvrđuje nova partnerstva, dok produbljuje ona postojeća i artikulira svrhu NATO-a u 21. stoljeću'.

>> Summit u Lisabonu: jedan od najvažnijih u povijesti NATO-a!

Sastanak na vrhu Sjevernoatlantskog saveza, koji će u petak i subotu u Lisabonu okupiti predsjednike država i vlada 28 zemalja članica i predstavnika UN-a, EU-a, Svjetske banke i brojnih drugih organizacija i zemalja partnera, bit će jedan od najvažnijih u povijesti NATO-a, prije svega zbog usvajanja Strateškog koncepta, dokumenta koji bi trebao odrediti smjernice djelovanja saveza u idućih deset godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene