Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti član odbora

Tisuću kuna mjesečno: Kuščević će dobiti naknadu za odvojeni život

Donedavni ministar uprave, a sada saborski zastupnik HDZ-a Lovro Kuščević kazao je u srijedu da od članstva u Odboru za zakonodavstvo nije odustao ni zbog čijeg pritiska.

"Nije bilo nikakvih pritisaka od bilo koga, nego ne želim da se rad Odbora i teme koje su na Odboru padnu u drugi plan zbog nekakvih podmetanja koja se događaju svakodnevno“, pojasnio je Kuščević, koji je na zahtjev DORH-a zbog istrage oko nekretninskih malverzacija nedavno ostao bez zastupničkog imuniteta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Do 2028. Nova Vlada ima pet prioriteta Ivan Penava Postigli dogovor Poznato kako će izgledati nova Vlada: Tri imena iz redova Domovinskog pokreta zasjest će u ministarske fotelje

Na pitanje je li sam odustao ili je bio prisiljen povući se, kazao je da nije prihvatio članstvo ni u jednom odboru, pa ni u Odboru za zakonodavstvo, jer ne želi da rad odbora bude opterećen nekim drugim stvarima, a ne radom i temama koje su na sjednicima.

Zaključio je da ne vjeruje da će u dogledno vrijeme prihvatiti članstvo ni u jednom odboru.

Predstavnici vladajućih i oporbenih klubova zastupnika u Saboru ranije su u srijedu ocijenili da je Kuščević, kojeg istražuje DORH, odustao od imenovanja u članstvo Odbora za zakonodavstvo zbog pritiska javnosti, ali i moguće političke štete za HDZ.

Kuščeviću odobreno pravo na naknadu za odvojeni život od 1000 kuna mjesečno

Predsjednik saborskog Odbora za izbor i imenovanja Ante Sanader (HDZ) potvrdio je da Sabor u srijedu neće glasati o ranijem prijedlogu Odbora da se za člana Odbora za zakonodavstvo izabere Lovro Kuščević (HDZ), koji je nedavno ostao bez zastupničkog imuniteta radi istrage o malverzacijama sa zemljištem.

Sanader je to rekao odgovarajući Arsenu Bauku (SDP), koji se zanimao za točnost medijske informacije o tome da se u srijedu, u okviru saborskog glasanja, neće glasati o Kuščevićevu članstvu u Odboru za zakonodavstvo.

Odbor za izbor i imenovanja Kuščeviću i Mariji Mačković (HDZ) priznao je pravo na naknadu za odvojeni život koja iznosi tisuću kuna mjesečno.

Saboru je predložio da umjesto Ivana Vilibora Sinčića (ŽZ), koji je izabran u Europski parlament, za predsjednika Odbora za zaštitu okoliša izabere Mihaela Zmajlovića (SDP) i razrješi ga dužnosti predsjednika Odbora za ravnopravnost spolova. Za potpredsjednicu tog tijela Odbor je predložio Mariju Puh (SRiS). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene