Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastupnici nevoljko sklopili primirje

Sabornica se upristojila, Burić pristao ne vrijeđati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva i pol sata trajala je sjednica proširenog predsjedništva Sabora. Može se reći da je postignuto primirje.

Predsjednik sabora Luka Bebić nakon sjednice je rekao da je provedena konstruktivna rasprava o načinu komunikacije u parlamentu. 'Govor mržnje i osobne uvrede te neargumentirano optuživanje, prihvatili su svi, nije primjerena komunikacija u Saboru', rekao je Bebić. No, na naš upit je li dobio jamstva od predstavnika zastupnika da će poštivati dogovor, sa smješkom je odgovorio 'a što ja više mogu nego vjerovati'.

Pročitajte i ovo Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti Policija "Bio je to strašan stres" Azijca napali u Zagrebu: "Rekao mi je 'fu*k you China', a onda sam dobio bocom u glavu pa su krenuli udarci..."

>> VIDEO: Bebić o svojoj sudbini nogometnim žargonom

>> 'Neću govoriti jer me stid ponašanja zastupnika'

Na naše pitanje je li dobio kritike iz vlastitih redova zbog prošlotjednog sukoba s vlastitim stranačkim kolegama Vladimirom Šeksom i Ivanom Jarnjakom, Bebić je rekao kako je on na Predsjedništvo došao pripremljen te je bio spreman argumentirano govoriti o svim mogućim spornim odlukama predsjedavajućih, pa tako i sebe sama. No, to nije bilo potrebno jer su se, kako je rekao,  svi potpredsjednici složili kako su ponekad, vodeći sjednicu, reagirali ne 100 posto držeći se Poslovnika.

Bebić je rekao da je i HDSSB-ovac Dinko Burić prihvatio da u svojim raspravama čak ni figurativno ne optužuje i osobno ne vrijeđa pojedince i pojedine stranke. Burić se s tim složio ustvrdivši da je i on nerijetko bio žrtva uvreda poput 'kretenu' i 'budalo', koje su mu, kako je rekao, dobacivane iz saborskih klupa. 'HDZ mora biti svjestan da sabornica nije sastanak nihove stranke i da moraju biti spremni na mišljenja različita od njihovih', rekao je Burić.

'Nadam se da više nema uputnica za psihijatriju'

Na naš upit znači li to da više neće biti uputnica za psihijatriju, rekao je kako se nada da neće, ali je objasnio da ga se često pokušava ušutkati jer govori jezikom koji narod razumije, uz doskočice i metafore. 'Mogu i vuvuzele donijeti u Sabor, ali mene neće spriječiti da govorim', rekao je Burić.

Na Predsjedništvu se razmišljalo i o promjeni saborskog Poslovnika kako bi se izbjegle moguće zlouporabe 'replika i ispravaka netočnih navoda'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene