Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uživo iz Sabora

STANKA NA POČETKU SJEDNICE Šuker: 'Vanjski dug iznosi 49,3 mlrd eura, to je zabrinjavajuće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojednostavljuje se procedura za slučaj gubitka putne isprave.

Hrvatski je sabor u srijedu zasjedanje započeo stankom na zahtjev kluba HDZ-a i nezavisnog zastupnika Damira Kajina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna deseci tisuća čekaju vlasnike Policija u više gradova izvanredno otvara šaltere, doznajemo o čemu se radi: "Primijetili smo da građani nisu baš ažurni..." Slika nije dostupna USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU Petorka izrađivala i prodavala krivotvorene hrvatske putovnice: Među njima i dvojica policajca te odvjetnica

HDZ-ov Ivan Šuker stanku je zatražio kako bi se očitovao o stanju javnog duga, koji je, po podacima Hrvatske narodne banke, krajem ožujka dosegao iznos od 49,34 milijardi eura.

'Normalna je stvar da si postavimo pitanje tko generira vanjski dug RH?', kazao je Šuker te dodao kako je to pitanje koje treba zabrinjavati.

Kajin, pak, još jednom želi progovoriti o Istarskom ipsilonu, za koji je, tvrdi, već izrađena dokumentacija i riješeni imovinskopravni odnosi. "Ne znam zašto se s investicijom još čeka", kazao je Kajin.

Ponovio kako traže isti status za Istarski ipsilon kao što taj status uživa Pelješki most, zračna luka zagreb ili status koji će uživati zračna luka u Dubrovniku i u Splitu.

'Istarski ipsilon se mora graditi', ustvrdio je Kajin te predložio da se dijelom financira kroz europske fondove i javno partnerstvo.

Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o putnim ispravama. Hrvatskim državljanima po predloženom bi se omogućilo posjedovanje dviju putnih isprava iste vrste, a Vlada ističe da se ta mogućnost prije svega uvodi zbog potreba poslovnih ljudi.

Kako i tko? Za putovanje u inozemstvo odabrani imaju dvije putovnice

Pojednostavljuje se procedura za slučaj gubitka putne isprave. Oni koji izgube putovnicu, gubitak više neće morati oglašavati u Narodnim novinama, nego će izgubljenu ispravu na temelju dane izjave nevažećom proglasiti službenik u MUP-u. Putovnicu za dijete bi, po predloženom, mogao podići isti roditelj koji je podnio zahtjev za njezino izdavanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene