Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reiner glasovao 'za'

Stazić predložio amandman pa rekao: 'Amandman je bedast, prepisao sam ga od Reinera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor izglasao je prijedlog državnog proračuna za ovu godinu i projekcije za sljedeću.

15:05 - Donesene su izmjene Zakona o obrani. SDP je najavio da će poslati zahtjev za ocjenom ustavnosti zakona Ustavnom sudu

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru

14:35 - Nakon amandmana, zastupnici su glasovali o državnom proračunu za 2016. i projekciju za 2017. godinu. Većinom od 80 glasova za i 51 protiv, izglasan je proračun za 2016.

13:39 - Amandman 57, kojeg je uputio zastupnik SDP-a Nenad Stazić nije prihvaćen uz objašnjenje ministra Predraga Šustara da bi došlo do nemogućnosti realizacije aktivnosti iz kojih se predlaže povećanje sredstava.

Ukupni proračunski prihodi projicirani su na 114, 9 milijardi kuna, a rashodi u iznosu od 122,4 milijarde kuna, što čini planirani manjak državnog proračuna od 7,5 milijardi kuna odnosno 2,2 posto BDP-a. Na to je Stazić rekao: 'Ovo je neka greška, neki nesporazum. Ja sam potpuno siguran da bi Vlada prihvatila ovaj amandman samo da je znala čiji je. To naime nije moj amandman. Amandman je bedast, a da ne i glupav. Nije moj. Ja sam taj amandman prepisao iz prošlogodišnjeg proračuna i dao ga je Reiner.'

Prilikom glasovanja, Reiner je danas glasovao za ovaj amandman i bio je jedan od dva zastupnika koji je glasovao za amandman na što su se svi u sabornici nasmijali.

12:21 - Vlada je odbila amandman Ivana Vilibora Sinčića o prebacivanju novca za političke stranke u budžet o pokretanju ekološke proizvodnje.

Živi zid odmah je reagirao na Facebooku. 'Sukladno očekivanju, nisu nas iznenadili. MOST/HDZ su odbili amandman Živog zida da se pola iznosa koji stranke dobivaju godišnje (a dobivaju preko 70 milijuna kuna), prebaci na pokretanje ekološke proizvodnje.

Vlada je zaključila da su stranke važnije od domaće, zdrave hrane, od pokretanja sela i zdravlja naše djece koju danas trujemo uvoznom hranom žnj kvalitete, koju ne možete naći na policama europskih zemalja', stoji im na Facebooku.

 

 

Sukladno očekivanju, nisu nas iznenadilii. MOST/HDZ su odbili amandman Živog zida da se pola iznosa koji stranke...

Posted by Živi zid on Monday, March 21, 2016

 

Ni amandmani 13 do 28 također nisu prihvaćeni.

11:42 - Amandman 10 o stambenom zbrinjavanju nije prihvaćen te ga je predlagatelj povukao. 11. amandman djelomično se prihvaća u iznosu od 500.000 kuna. Amandman broj 12 nije prihvaćen te ga je predlagatelj Miodrag Demo povukao.

11:37 - Prvih sedam amandmana nisu prihvaćeni, dok je osmi koji je predložen iz redova HDZ-a prihvaćen. Vlada je prihvatila amandman Bože Ljubića, Ivana Šukera i Željka Glasnovića da se za četiri milijuna kuna poveća proračunska potpora povratku u BiH. Odobreno povećanje stavke za povratak u BiH namirit će se preraspodjelom s pozicije namijenjene stambenom zbrinjavanju.

11:25 - Prvi i drugi podneseni amandmani nisu prihvaćeni rekao je Zdravko Marić, ministar financija, nakon čega je uslijedilo glasovanje kojim amandman također nije prihvaćen.

11:22 - Sa 130 zastupnika potvrđen je kvorum zastupnika te se glasovalo o iskazivanju povjerenja dužnosti ministra branitelja Tomi Medvedu.

Sa 88 glasova za, 15 suzdržanih, 30 protiv iskazano je povjerenje Medvedu koji je potom prisegnuo.

11:15 - Ni osmu plaću radnici tvrtke TIBO-a koja proizvodi sastavne dijelove za brodove, neće vjerojatno dobiti, izvijetio je u saboru Tomislav Končevski iz HL. Kazao je kako se HL neće libiti podnijeti kaznenu prijavu ni protiv premijera Oreškovića ni protiv njegovog potpredsjednika Karamarka.

11:03 - Tek što je počela sjednica, Tomislav Končevski u ime stranke Hrvatskih laburista zatražio je stanku, zbog neisplate nekoliko plaća radnicima tvrtki u vlasništvu države.

10:47 - Vlada Republike Hrvatske održala je jutros telefonsku sjednicu na kojoj je dala prethodnu suglasnost predstavniku Vlade Republike Hrvatske za djelomično prihvaćanje amandmana klubova zastupnika Hrvatskoga sabora na Prijedlog državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu i projekcije za 2017. i 2018. godinu.

Djelomičmo se prihvaća amandman kluba zastupnika Hrvatske socijalno-liberalne stranke, Bloka umirovljenika zajedno i nezavisne zastupnice Gordane Rusak, te kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista u iznosu od 7.850.000 kuna za 2016. godinu.

Vlada je osim ovog prihvatila jos dva amandmana.

9:45 - Ukupni proračunski prihodi projicirani su na 114, 9 milijardi kuna, a rashodi u iznosu od 122,4 milijarde kuna, što čini planirani manjak državnog proračuna od 7,5 milijardi kuna odnosno 2,2 posto BDP-a.

Na predloženi državni proračun za 2016. saborski zastupnici podnijeli su 94 amandmana, što je po brojnosti daleko od rekordnih 500-tinjak amandmana, ali je njihova 'težina' respektabilna, pa samo HNS-ovi iznose više od pola milijarde kuna.

Potpore političkim strankama, vjerskim zajednicama, subvencije trgovačim društvima, Ured predsjednice Republike, Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, sigurnosne agencije - najčešće su stavke s kojih bi zastupnici, odnosno klubovi uzimali sredstva i davali ih za druge namjene.

Hrvatski sabor bi trebao potvrditi i imenovanje novog ministra branitelja Tome Medveda, a po završetku glasovanja planirana je trotjedna stanka u zasjedanju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene