Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruća tema u Saboru

Šuker: Tragikomično je da su svi vidjeli Josipovićevo pismo prije nas

U Saboru je dan počeo raspravom o pismu predsjednika Ive Josipovića, a HDZ-ovac Šuker zatražio je da Sabor otvori raspravu o pismu.

HDZ zastupnik Ivan Šuker ocijenio je u Hrvatskom saboru kako je tragikomično da predsjednik države Ivo Josipović daje u javnost svoje pismo upućeno predsjedniku Sabora, prije nego što ga vide saborski zastupnici.

No, taman prije podneva zastupnici su ipak dobili pismo predsjednika.

Riječ je pismu koje je Josipović poslao Leki, a u kojemu od njega traži da se maksimalno angažira kako bi postigao konsenzus političkih stranaka oko izbornog zakonodavstva, odnosno uvođenja preferencijalnog glasovanja.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju Iz minute u minutu Izborna emisija Nove TV! Komunikacijska stručnjakinja: "Ovo nije bio pobjednički govor" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

Tragikomično je to što se se događa u Hrvatskoj da predsjednik države 'daje papir van prije nego ga vide saborski zastupnici', rekao je Šuker i zatražio stanku, a tom se zahtjevu priključilo još nekoliko klubova i zastupnika.

HDZ-ov zastupnik drži da bi bilo dobro da Sabor otvori raspravu o Josipovićevu pismu, upozoravajući kako se 'uvodi praksa koja može biti pogubna za Sabor'.

To je nedopustivo, nedopustiv je odnos prema saborskim zastupnicima da predsjednik Josipović u svom pismu govori o trodiobi vlasti, a treć stup - Sabor, u biti praktično ne postoji, ocijenio je Šuker.

Podsjetio je da je jučer šest saborskih klubova tražilo da se svim zastupnicim dostavi pismo, a zastupnici su o njemu saznali samo zahvaljujući dobro informiranim medijima.

Predsjednik Sabora Josip Leko uzvratio mu je kako je pismo adresirano na njega, da je riječ o najnormalnijoj komunikaciji između različitih dijelova vlasti.

Ne vidim nikakvu dramu, rekao je Leko Šukeru upitavši ga traži li stanku ili želi dramatizirati.

SDP odlučio: U Sabor šalju izmjene Izbornog zakona!

Sabor bi danas trebao raspravljati o prijedlogu industrijske strategije za idućih sedam godina. Iz Vlade ističu da je riječ o prvom strateškom dokumentu koji jasno definira kojim putem treba ići industrija u idućih sedam godina, a ciljevi su rast obujma industrijske proizvodnje po prosječnoj godišnjoj stopi od 2,85 posto, rast broja novozaposlenih u industriji za 80 posto, rast produktivnosti radne snage za gotovo 70 posto, te povećanje izvoza u istom razdoblju za 30 posto.

U strategiji su po kriterijima profitabilnosti, izvoznoj orijentaciji i veličini po djelatnosti utvrđene ključne industrijske djelatnosti, koje imaju najveću sposobnost rasta, razvoja i novog zapošljavanja.

Strategija definira četiri ključna područja - stvaranje stabilnog investicijskog okruženja, poticanje strateške suradnje industrije i obrazovanog sustava, restrukturiranje javne uprave i administracije te razvoj tržišta kapitala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene