Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijeće vidi napredak

Sabor o borbi protiv korupcije: Ponovno teške riječi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas u 9.30 nastavlja se 22. sjednica Hrvatskog sabora raspravom o izvješću o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije od 1. lipnja 2009. do 30. lipnja prošle godine.

Vijeće u izvješću navodi kako je lani ostvaren napredak u provedbi antikorupcijske strategije, a dokaz za to vidi i u otvaranju pregovaračkog Poglavlja 23. te poziva na učinkovitu provedbu svih propisa koji jamče neovisan i profesionalan rad pravosuđa i policije.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati"

>> VIDEO: Šeksov izbor

>> Hrvatska korupcija svjetski poznata: Strani biznismeni uče kako se obraniti

Predlaže se kontinuirana revizija akcijskog plana borbe protiv korupcije jer, kako stoji u izvješću, sumnje u politički pritisak na policiju, Državno odvjetništvo i sudstvo u predmetima u kojima postoji sumnja u upletenost visokopozicioniranih dužnosnika smanjuju povjerenje građana u pravosuđe te otežavaju snažnije uključivanje građana u borbu s korupcijom. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene