Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većinom glasova

Sabor fiksirao franak i za obrtnike, poljoprivrednike i slobodna zanimanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor u petak je većinom glasova izmijenio Zakon o kreditnim institucijama. Zastupnici su prihvatili i prvo izvješće predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina.

Hrvatski sabor u petak je većinom glasova izmijenio Zakon o kreditnim institucijama i time na 6,39 kuna fiksirao tečaj švicarskog franka za korisnike kredita u slobodnim zanimanjima, obrtima i poljoprivredi.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

HDZ je u glasovanju ostao suzdržan, a vladajući su ponovno odbili njihov prijedlog da se posebnim zaključkom Vladu obveže da, zajedno s HNB-om i drugim mjerodavnim tijelima poduzme sve pravne mjere da se onemogući ovrha nad nekretninama hrvatskih državljana s ilegalnim kreditima u zadrugama iz Reiffeisen grupacije.

FOTO Sabor: Glavaš nazdravljao povratku, Pupovac podijelio - selotejp

Sabor je Vladi odobrio davanje u koncesiju plaže u Kuparima, te izmijenio Zakon o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava i Zakon o područjima od posebne državne skrbi.

Zastupnici su prihvatili prvo izvješće predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina o stanju sudbene vlasti u 2013., a dnevni red tekuće sjednice dopunjen je novim točkama, među kojima je i SDP-ov prijedlog izmjena Zakona o izborima zastupnika u Hrvatskom saboru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene