Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je pokušaj ubojstva'

'Ne kupujte lijekove putem interneta, vjerojatno su krivotvoreni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulaskom u Europsku unija otvara se mogućnost tržišta krivotvorenih lijekova. Prije dvije godine zarada s takvog tržišta iznosila je čak 60 milijardi eura.

Ne kupujte lijekove putem interneta, velika je vjerojatnost da su lažni - poruka je to s međunarodnog seminara o borbi protiv krivotvorenih lijekova održanog u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo Ilustracija Pismo liječnicima HALMED poslao važno upozorenje: "Moguć je razvoj neurorazvojnih poremećaja"

2011. godine u svijetu je prodano krivotvorenih lijekova u vrijednosti 60 milijardi eura, a više od 10 milijardi samo u Europi. Najčešće se krivotvore i prodaju lijekovi za erektilnu disfunkciju poput viagre te steroidi.

>> Hrvati u samo jednom danu potroše gotovo 4 milijuna tableta!

U Hrvatskoj nije zabilježen slučaj prodaje lažnih lijekova legalnim putem, ali bi se ulaskom u EU moglo otvoriti i to ilegalno tržište.

'Možete zamisliti što se događa ako uzmete lijek za bolest srca u kojem nema djelatne tvari ili još gore u kojoj je ta tvar u velikim toksičnim količinama.To je u biti, usudio bih se reći kao liječnik, pokušaj ubojstva', smatra ministar zdravlja Rajko Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene