Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provode humanitarnu akciju

Ruža Tomašić u društvu europskih konzervativaca i reformista položila vijence na Ovčari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Došli smo u Slavoniju provesti i humanitarnu akciju u kojoj smo donirali četiri dječja igrališta u poplavom pogođenim područjima, rekla je Tomašić.

Izaslanstvo Saveza europskih konzervativaca i reformista (AECR), koja na poziv zastupnice u Europskom parlamentu i predsjednice HSP dr. Ante Starčević Ruže Tomašić boravi u dvodnevnom posjetu istočnoj Slavoniji, danas je polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja na Ovčari i vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odala počast stradalima u agresiji na Vukovar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UOČI DANA SJEĆANJA Pupovac odao počast žrtvama u Vukovaru: ''Naša nazočnost ovdje danas je kao da smo u Koloni sjećanja'' Slika nije dostupna RATNI ZLOČINI Podignuta kaznena prijava protiv 63-godišnjaka zbog zločina u Vukovaru: Zarobljenike na Ovčari mlatio rukama, nogama i palicama

Vijence su položili i predstavnici grada Vukovara te HSP-a dr. Ante Starčević.

'Došli smo u Slavoniju provesti i humanitarnu akciju u kojoj smo donirali četiri dječja igrališta u poplavom pogođenim područjima', izjavila je europarlamentarka Tomašić, dodavši da su članovi AECR-a jučer sudjelovali na postavljanju i uređenju dječjih igrališta i njihova okoliša u Rajevu Selu, Račinovcima i Drenovcima.

'I cajke bi mogle dobiti mandat samo zato jer su poznate'

Riječ je o projektu Maja III u sklopu kojega su obnovljena tri, a izgrađeno jedno dječje igralište i u tome je sudjelovalo 40 članova AECR-a iz 15 država.

Tomašić je rekla da je izaslanstvo AECR-a obišlo i škole u poplavom pogođenom području i najavila osigurati sredstva za nabavu onoga što je školama potrebno.

Izrazivši zahvalnost izaslanstvu AECR-a, u kojem je bilo 40-tak članova, na dolasku u Slavoniju i humanitarnom angažmanu, Tomašić je naglasila da su svi upoznati s poviješću ali i aktualnim trenutkom Hrvatske.

Tomašić: Milanovićev put u SAD bit će još jedan fijasko

Glavni tajnik AECR-a Daniel Hannan, među ostalim, izrazio je divljenje putem koji je Hrvatska prošla unazad posljednja dva desetljeća te istaknuo velike mogućnosti koje Hrvatska ima u daljnjem razvoju.

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević komentirajući predstojeće predsjedničke izbore naglasila je da će podržati kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović koja 'jednoglasnom odlukom Predsjedništva i Glavnoga stana' ima podršku cijele stranke.

'Vrijeme je da Hrvatska dobije predsjednicu', istaknula je Ruža Tomašić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene