Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune ruke posla za socijalne radnike

Roditelji ne puštaju djecu u školu jer im se ne sviđa termin nastave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Centar za socijalnu skrb imat će pune ruke posla u Prugovu nedaleko Splita.

Roditelji djecu ne puštaju u školu i na taj način prosvjeduju jer je, zbog loše organizacije prijevoza, nastava organizirana od 10.30 do 15 sati. Ravnatelj škole sutra će roditelje svih svojih đaka prijaviti socijalnim radnicima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucali na djecu Naoružana banda na motorima upala u školu i odvela više od 280 učenika: To područje kontrolira odcijepljena frakcija Boko Harama Janja, Split "Danas Luka, sutra ja" U srijedu prosvjed u Splitu zbog ubojstva mladića: "Tužno i žalosno da se tako nešto dešava"

U područnoj školi u Prugovu učenika ni danas nema. Učiteljice su stigle u prazne učionice, a pred školu su stigli roditelji koji djecu ne puštaju u školu jer nastava počinje tek u 10.40 sati.

'Nema normalnog ručka, znači ujutro nešto doručkuje, u školi doručkuje, dođe kući i ne može odmah ručat, znači topli obrok pojede tek navečer', protivi se roditelj Ivan Jurić. Svjesni su da krše zakon, ali kažu, u školi s 35 učenika nema potrebe za međusmjenom. Pisali su peticije ravnatelju, županiji, obratili se i ministarstvu. 'Mi nemamo drugoga izlaza, ovo je sve što možemo napraviti, jer smo pokušali sve do sada, kao što vidite papiri su tu, odgovora nema', kaže Ivana Miline. Ravnatelj škole tvrdi da je nastava organizirana tako zbog prijevoza učenika koji ne može organizirati ranije bez još jednog autobusa.

'Stvar je da se išlo na racionalno korištenje autobusa jer negdje oko milijun i tristo, četristo tisuća kuna prijevoz košta našu školu, znači županija plaća godišnje za prijevoz učenika, je li potrebno još negdje 200 tisuća kuna potrošiti', pita se Neven Tešija, ravnatelj O.Š. Petar Kružić. U županiji tvrde da bi dali i tih 200 tisuća za prijevoz da je škola to tražila, no škola je tako organizirala nastavu.

Roditelji iz Prugova ne namjeravaju ni sutra slati djecu u školu, a ravnatelj je poručio da će obavijestiti Centar za socijalnu skrb da roditelji krše zakon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene