Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilježili prvu obljetnicu smrti

Roditelji Lapthorne ne vjeruju hrvatskoj policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Elke i Dale Lapthorne, roditelji 21-godišnje Australke Britt koja je na ljetovanju smrtno stradala pod još nerazjašnjenim okolnostima, na prvu obljetnicu smrti stigli su u Dubrovnik kako bi kroz rekonstrukciju nesretnog događaja odali kćeri počast.

Roditelji Lapthorne utvrdili su kretanje posljednjeg dana života Britt u noći 17 na 18. rujan te kroz rekonstrukciju događaja u mislima bili s njom. Izjavili su kako prema svim prikupljenim podacima zaključuju da je njihova kći zadnjeg dana života bila sretna.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Roditelji i dijete Jedna u nizu mjera Ured za demografiju pokreće kampanju ravnopravnog roditeljstva: "Treba potaknuti i poslodavce poreznim olakšicama"

>> Uoči nestanka Britt je bila u privatnom dijelu noćnog kluba?

Naznačili su kako bi pronalazak osobe koja je odgovorna za smrt njihove kćeri puno značila Hrvatskoj te su zahvalili hrvatskim medijima koji su posvetili veliku pažnju ovom slučaju. Roditelji Lapthorne naznačili su da hrvatskoj policiji ne vjeruju previše, a nezadovoljni su i radom policijskog časnika australske federalne policije koji pokriva ovu regiju. No, dodali kako ima divnih pojedinaca koji su spremni pomoći.

Shrvao ih posjet klubu gdje je Britt posljednji put viđena

Dale i Elke, roditelji pokojne Britt ponoć su dočekali u klubu Fuego. Istom onom klubu gdje je prije točno godinu dana posljednji put viđena njihova kćer. 'Željela sam stati baš ovdje. Svi kažu, Britt je bila sretna te noći, plesala je, družila se. I kad pomislim da je ovo posljednje snimljeno mjesto nje žive, srce mi se slama', rekla nam je Elke Lapthorne, majka Britt Lapthorne.

Lapthorneovi su cijeli dan obilazili Dubrovnik, tražeći sva ona mjesta gdje je bila i Britt. Ipak, posjet klubu ih je najviše pogodio. Posjetimo, Britt Lapthorne nestala je u noći sa 17. na 18. Rujna prošle godine. Policija, gorska služba, helikopteri, ronioci, čak i australski inspektori tražili su više od mjesec dana, no bezuspješno. Tijelo je, na koncu, pronađeno u moru, nedaleko baš od kluba gdje je posljednji put viđena. Iako se još ne zna kako je Britt izgubila život, roditelji su uvjereni da je ubijena.

'Ne vjerujem da je netko planirao ubiti Britt, osobno smatram da se to, jednostavno dogodilo', zaključio je Dale Lapthorne, njezin otac. Kako je Britt izgubila život vjerojatno se nikada neće saznati. Roditelji već danas odlaze iz Dubrovnika i kažu, nisu sigurni hoće li se vratiti.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene