Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak prometa večeras?

Rijeka: S mjesta nesreće uklonjeno 13 vagona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve interventne ekipe HŽ-a za izvanredne događaje već četvrti dan raščišćavaju kolosijek na kolodvoru Sušak-Pećine, a budući da su do jutros s mjesta nesreće teretnog vlaka uklonile 13 vagona, vlakovi bi mogli početi voziti večeras, izvijestio je danas HŽ.

Rasuti prah s drugog kolosijeka i dalje se čisti i odvozi, a očekuje se da će poslijepodne biti uklonjen i posljednji kontejner s kolosijeka. Interventne ekipe Elektrotehničke sekcije iz Rijeke obavile su sve pripreme za popravak kontaktne mreže, ali ne mogu početi raditi dok se cijelo područje ne očisti i s kolosijeka ne ukloni pomoćni vlak s dizalicom.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Slika nije dostupna Uzrok nesreće ljudski faktor 'Uzrok je ljudski faktor, ali moguća je i sabotaža'

Očevid policije i HŽ-ova povjerenstva za istragu izvanrednog događaja još traje i ne može se završiti dok se ne pregledaju svi detalji koji su potrebni za utvrđivanje uzroka nesreće. Uprava HŽ Holdinga očekuje nalaze očevida policije i HŽ-ova povjerenstva, a ‘u skladu s njima odlučit će o daljnjim postupcima i eventualnim sankcijama’.

>> Diverzija nije uzrok željezničke nesreće

Još je u prekidu teretni promet Škrljevo-Rijeka, a putnici se na tom dijelu prevoze autobusima. Po trenutačnim informacijama, ako završi očevid i ako se sve pravodobno raščisti, željeznički promet mogao bi večeras biti uspostavljen, priopćio je HŽ. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene