Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manjina odlučuje?

Riječki i zagrebački Filozofski fakulteti nastavljaju blokadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plenumi zagrebačkog i riječkog filozofskog fakulteta odlučili su nastaviti sa blokadom svojih fakulteta.

Blokada zgrada Filozofskog fakulteta u Rijeci nastavlja se, odlučeno je na večerašnjem studentskom plenumu održanu na tome fakultetu. Fakultet je blokiran jučer prvi put ponovno nakon proljetnih blokada odlukom 121 studenta od oko 160 nazočnih na plenumu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ni na alternativnim lokacijama Ni danas nema nastave na Filozofskom fakultetu Slika nije dostupna Na plenumu odlučili Studenti izglasali blokadu, u Splitu nastavu prate prosvjedi

Vršitelj dužnosti dekana Branko Rafajac najavio je jučer provedbu izjašnjavanja svih studenata i nastavnika fakulteta o blokadi, s obzirom na to da je na riječkom Filozofskom fakultetu ukupno oko 1500 studenata. Naime, v.d. dekana ne drži legitimnim odluke plenuma s tako malim brojem sudionika.

O nastavku blokade odlučivat će studenti na plenumima svake večeri za razdoblje u iduća 24 sata.

Dio zagrebačkih studenata Filozofskog traži referendum

I plenum studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta odlučio je večeras nastaviti blokadu nastave. Oko 500 studenata večeras je poduprlo nastavak blokade, ponovno zahtijevajući besplatno obrazovanje i ukidanje školarina, upisnina, participacija i dr. Malen dio nazočnih koji se protivi blokadi, postavio je pitanje legitimnosti plenuma tražeći, uz ostalo, održavanje referenduma kao načina očitovanja na kojem će studenti filozofskog fakulteta, kojih je ukupno oko 6500, iznijeti svoje stajalište o blokadi.

Današnja stajališta rektorskog zbora i ministra znanosti obrazovanja i športa Radovana Fuchsa drže nedosljednima, ocijenivši ih tek preinačenim oblicima sadašnjeg načina plaćanja. O blokadi nastave na alternativnim lokacijama večeras nije bilo govora, a plenum je podupro najave sličnih prosvjeda kolega u Beogradu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene