Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobađajuća presuda u 'Malom maestru'

'Riječ je o šlamperaju Državnog odvjetništva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oslobađajuća presuda Ivanu Gotovcu i Svjetlanu Staniću u slučaju 'Mali maestro' nikoga nije iznenadila jer naši sugovornici poručuju da se ništa drugačije nije moglo očekivati od slučaja u kojem je glavna optužba da se poklonila peka od 200 kuna.

Saborski zastupnik SDP-a Ivica Pančić rekao je za Dnevnik.hr kako smatra da je ovo dokaz da je nešto zbilja trulo u našoj državi. 'Mislim da ova presuda zahtijeva poseban komentar čelnih ljudi države, predsjednika Mesića i premijera Sanadera. Osuđuje se samo sirotinja, a svi koji imaju novac, mogu mirno kupiti slobodu', rekao nam je Pančić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponovljeno suđenje Maestro: Gotovac tvrdi da je Polančec sve znao Slika nije dostupna Odluku će donijeti naknadno 'Mali maestro': Vrhovni sud razmatra USKOK-ovu žalbu

>> Mali maestro: Gotovac i Stanić oslobođeni optužbi!

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ironično nam je rekao da je jako iznenađen. 'Od prvog dana je bilo jasno da se radi o političkoj farsi. Akcija 'Maestro' je pokrenuta u trenutku kada je stvorena slika da se radi o vladi duboko prožetoj korupciji, i vođena je samo zbog domaće i svjetske javnosti. Akcija je bila neodgovorna, vođena političkim, ne stručnim razlozima', upozorio je Radimir Čačić.

Čačić: Logičan epilog političke farse

Predsjednik HNS-a kaže da je za Gotovca bilo jasno od početka da će biti oslobođen te da se samo nekome bez trunke zdravog razuma može činiti da je najveći problem korupcije u ovoj državi peka od sto kuna ili ljetovanje na jahti. 'Sanaderova Vlada je na kraju s Bechtelom sklopila posao za milijardu kuna od onog što je bilo određeno natječajem, a tu se čovjeka tereti zbog peke. To je bilo golo politikanstvo', kaže Čačić.

Radimir Čačić nam kaže da je važnije vidjeti rasplet 'Velikog maestra' u kojem je optužen potpredsjednik HFP-a Josip Matanović i 'koji je ipak član HDZ-a'. Čačić kaže da bi prava blamaža za državu nastala kada bi i u tom slučaju došlo do oslobađajuće presude.

Kajin: Tko će odgovarati zbog 15 mjeseci pritvora Gotovcu

Damir Kajin, saborski zastupnik IDS-a, za Dnevnik.hr je kazao da se ovdje radi o totalnom šlamperaju Državnog odvjetništva. 'Da je Fond leglo kriminala, u to nema sumnje. No, sad se postavlja pitanje hoće li itko dogovarati zbog toga što je Ivan Gotovac u pritvoru proveo 15 mjeseci te što mu je uništen život i karijera. Istina je i to da oni koji imaju novaca mogu doći do pravne zaštite koja im jamči ovakav ishod, dok sirotinja ispašta. Činjenica je i to da je Fond od svog postanka leglo kriminala, da su se namještali natječaji, da su se bogati još više bogatili a djelatnici Fonda živjeli bogovski', rekao nam je Kajin.

Kajin ističe da je nedopustivo da netko zbog primljene peke od 200 kuna ili ljetovanja na brodu, bude u pritvoru godinu dana, da na kraju bude oslobođen i da na kraju nikome ne bude ništa. Podsjeća da je slično bilo i u slučaju nekadašnjeg ministra turizma Ivana Heraka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene