Obavijesti Video Pretražite Navigacija
riba preko 80 kilograma

Ulov života za ribiča iz Đurđevca: "Jaka muka, ruke trpe, osjeti se tu upala mišića. Treba imati malo sreće, malo znanja"

Aktualno Galerija Ribič Dalibor Škofić na Dravi je ulovio soma kapitalca - 2 Ribič Dalibor Škofić na Dravi je ulovio soma kapitalca - 2 Foto: epodravina.hr Ribič Dalibor Škofić na Dravi je ulovio soma kapitalca - 3 Ribič Dalibor Škofić na Dravi je ulovio soma kapitalca - 3 Foto: epodravina.hr Ribič Dalibor Škofić na Dravi je ulovio soma kapitalca - 4 Ribič Dalibor Škofić na Dravi je ulovio soma kapitalca - 4 Foto: epodravina.hr +0 Ribič Dalibor Škofić na Dravi je ulovio soma kapitalca Galerija 1/4 >>
Protekla nedjelja za ribiča Dalibora Škofića ostat će u posebnom sjećanju - ulovio je soma kapitalca od gotovo 230 centimetara.

Podravec Dalibor Škofić iz Drave u blizini Podravskih Sesveta izvukao je ulov kakav se događa jednom u životu. Som kapitalac, kojeg je s prijateljem i bratom na obalu izvlačio dva i pol sata, imao je 80 kilograma i čak 228 centimetara.

"Ja sam počeo, nekih sat i 45 minuta, onda sam zval brata. Više nisam mogao, bolile su me ruke i noge, onda je on preuzeo, na štap, da preuzeme soma", kazao je Dalibor Škofić za Dnevnik Nove TV.

Iako je došao na sam kraj, brat se isto dobro namučio.

"Ja sam ga još nekih sat i 10 izvlačil. Jaka muka, ruke trpe, osjeti se tu upala mišića. Treba imati malo sreće, malo znanja", poručuje Siniša Škofić.

Danas je od soma ostala samo glava.

Sve su podijeli prijateljima i susjedima.
Jedva su je izvadili iz vreće.

"Samo glava teži 25 kilograma, ali ona ostaje kod Dalibora", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

"Glavu ću dati preparirati da mi bude uspomena, na cijeli život šta ću imat", kaže Dalibor.

Dugo se natezali s ribom

Nevjerojatan ulov na Daliborov mamac uhvatio se pomoću belkice, a kad ga je spazio ispod površine mutne rijeke, bio mu je - smetnja.

Pročitajte i ovo Naknade lokalnim dužnosnicima - 3 Tko ih koristi, a tko ne? Od službenog automobila do besplatnog toplog obroka: Pogledajte kakve sve pogodnosti imaju gradonačelnici, župani i načelnici

"Prvo sam vidio tog soma kak' se 'hiče' i mislio sam da danas neću ništa uloviti jer će mi on otjerati svu ribu. No 40 minuta kasnije nešto je zagrizlo, a kad sam krenuo ulov vaditi iz vode, odmah sam slutio da bi to mogao biti taj som", ispričao je za portal epodravina.hr.

S kapitalcem se, kaže, natezao sat i pol. Iako je s njime bio prijatelj koji mu je pomogao, ipak su morali pozvati još jedan par ruku. Na poziv je odgovorio Daliborov brat Siniša.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja o vremenu u studenom - 2 Provjerite Darijo Brzoja donosi kakvo nas vrijeme očekuje za blagdan Svih svetih, ali i prognozu za cijeli studeni

"Zajedno smo se mučili još sat vremena, tako da je sve skupa trebalo dva i pol sata da ga izvučemo iz vode. A kad smo ga izvukli, uslijedila je erupcija oduševljenja. Takvo što ulovi se jedanput u životu, a meni se sad ostvario najveći ribički san", govori Dalibor i dodaje kako u ribičkom stažu još nije imao kapitalca, ali sada ponosno može reći da je uhvatio pravu neman.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene