Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijelomna godina na izmaku

'RH još nepravedna, previše ih se napljačkalo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godina na izmaku bila je prijelomna jer ju je obilježila borba protiv korupcije i organiziranog kriminala, zaključio je predsjednik Ivo Josipović.

Predsjednik je zaključio kako je došlo do lomljenja psihološke i političke barijere i kako je jasno da u Hrvatskoj nema nedodirljivih. 'Danas nema onih koji će pomisliti da će se okoristiti svojom pozicijom i da za to neće biti kažnjeni ili barem da se neće naći u situaciji da ih zatekne ruka pravde', rekao je Josipović na primanju održanom u Muzeju suvremene umjetnosti.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Dodao je kako je iza nas prijelomna godina i zbog činjenice da je Hrvatska na pragu Europske unije. 'Nadam se da ćemo iduće godine završiti pregovore, održati uspješan referendum i s velikim zadovoljstvom reći da Hrvatska je još jedna zvjezdica na europskom nebu. To će se dogoditi, siguran sam, u doglednoj budućnosti, bez obzira na moguće prepreke koje su još pred nama', kazao je.

>> 'Vijeće nacionalne sigurnosti nije raspravljalo o Sanaderu'

>> Josipović: Prilika je da se preispita svačija uloga, pa i premijerkina

Kao pozitivnu stavku u godini iza nas Ivo Josipović je spomenuo dobre odnose sa susjedima koji su dugo bili opterećeni najstrašnijim problemima, stradanjima i ratom. Istakao je kako se nada da će ova regija u budućnosti postati regija mira i suradnje.

Ipak, u 2010. godini nije bilo sve bajno. 'Kao nikada do sada recesija je pogodila hrvatske građane. Ima jako puno siromašnih i bijednih ljudi koji ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe. Nezaposlenost i siromaštvo ključni su problemi Hrvatske', rekao je predsjednik i dodao kako izlaska iz krize nema bez rada i odgovornosti.

Rekao je kako Hrvatska još uvijek nije pravedna zemlja jer u njoj ima previše onih koji su se napljačkali, a za to nisu odgovarali i zato jer ima previše siromašnih. 'Ipak, mislim da optimistično ima nade za napredak pa svim građanima RH u narednoj godini želim sretan Božić i uspješnu Novu godinu', poručio je Ivo Josipović.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene