Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 20 posto igračaka neispravno

Rezultati testiranja igračaka tek nakon blagdana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva provodi veliku godišnju akciju testiranja zdravstvene ispravnosti i sigurnosti igračaka koje se prodaju na hrvatskom tržištu.

Prava je šteta što će rezultati analize stići tek nakon blagdana kada Djed Mraz već odradi svoj posao. Postoji opasnost da će u dječjim rukama ili još gore, ustima završiti 15 do 20 posto opasnih igračaka. Nema sumnje da će mnoga djeca i ovaj Božić dobiti željene igračke. Njihovi roditelji mogu se samo nadati da konjić, beba ili barbika nisu među zdravstveno neispravnim igračkama.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

'Djeca traže svoje. Što se njima svidi, obično to i kupujem. Nastojimo koliko toliko kupiti nešto domaće, smatramo da je to kvalitetnije i bolje', rekao je jedan otac. Domaćih je igračaka vrlo malo, a uvozi se sve i svašta. S našeg tržišta inspektori su već uklonili medvjediće kojima otpada dlaka, otrovne balone, flomastere s kromom, a sve te igračke stigle su s dalekog istoka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene