Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CVITAN I NASLJEDNIK

Andrija Jarak: ''Valjda bi izvještaj o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije trebao imati prioritet''

Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dražen Jelenić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
O proceduri imenovanja novog glavnog državnog odvjetnika izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

"Kandidat za novog glavnog državnog odvjetnika Dražen Jelenić u četvrtak će se pojaviti pred saborskim odborom za pravosuđe. Nakon što odradi intervju s njima i odgovori na brojna pitanja, prijedlog za njegovo imenovanje seli u saborske klupe.

Pročitajte i ovo Dario Juričan priznao da ima jednu manu Dario Juričan ima kandidata za državnog odvjetnika: ''Iskusan je majstor, vizionar, omiljen u kolektivu...'' Josip Borić, potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Razgovor s Mislavom Bagom HDZ-ov Borić o tome zašto Dinko Cvitan nije dovoljno dobar: "Teško je objasniti što mu fali, ali vrijeme je da se sustav malo osvježi"

U petak bi to trebalo biti na dnevnom redu. Trebalo bi se o tome glasovati. Ukoliko dobije natpolovičnu većinu istog će dana položiti svečanu prisegu i postati novi glavni državni odvjetnik, nasljednik Dinka Cvitana. Ta utrka s vremenom unijela je bespotrebnu nervozu i otvorila brojne spekulacije.

Podsjetimo, kad je prije četiri godine Cvitan biran na ovu funkciju, cijelu pravnu proceduru prolazio je mjesec dana prije svog imenovanja.

Dinko Cvitan dolazi u Sabor braniti izvještaj DORH-a za 2016. godinu. Čudno je da netko tko je na odlasku brani tako važno izvješće i pitanje je koja je uopće svrha toga. U Saboru kažu da to izvješće nije stiglo doći na dnevni red. Podsjećaju da je bila i kriza vlasti, da su se u njegovom mandatu promijenile i dvije Vlade.

Valjda bi izvještaj o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije trebalo imati prioritet pa doći na dnevni red u Sabor ili smo mi tako sretna zemlja u kojoj ne postoji organizirani kriminal niti korupcija.

Dinko Cvitan odlazi, politika mu je okrenula leđa. Činjenica je da je u svom mandatu otvorio neke važne i velike slučajeve i afere. Ali isto tako, brojne od njih nisu dobile pravomoćni sudski pravorijek. Svi hvale njegovu ulogu u borbi protiv montiranih političkih optužnica iz BiH za navodne zločine u toj zemlji.

Često su mu zamjerali da rijetko istupa u javnosti i da je previše zatvoren, da javnost ne zna dovoljno o načinu i metodama rada DORH-a. Cvitan je znao reći da on nije estradni menadžer i da se ne želi reklamirati putem medija, nego samo raditi svoj posao.

On bi u petak, nakon što bude izabran njegov nasljednik trebao postati zamjenik novom glavnom državnom odvjetniku. Do sad je bila takva praksa. Njegovog nasljednika čeka puno posla. Osim te borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, najveća zadaća će mu biti zaustaviti odljev kvalitetnih kadrova iz DORH-a, što je u zadnje vrijeme postalo pravi trend", kazao je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene