Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ona je simbol otpora agresiji'

Reiner: Smjena Vesne Bosanac je sramotna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluku o smjeni Vesne Bosanac s čela vukovarske bolnice potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner (HDZ) danas je nazvao sramotnom, a objašnjenje da se to čini radi sanacije bolnice smatra 'prozirnom obmanom i neistinom'.

'Vesna Bosanac je simbol otpora srbočetničkoj agresiji na Hrvatsku, ali istodobno i simbol mira i tolerancije, u Hrvatskoj i svijetu prepoznata kao heroina koja je u najstrašnijim uvjetima brinula za sve ranjenike u vukovarskoj bolnici, bez obzira na njihovu nacionalnost i vjersku pripadnost. Njezina smjena je politički potez i obračun s jednim od simbola vukovarskog otpora', rekao je Reiner, nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije

>> Smijenjena Vesna Bosanac, ravnateljica vukovarske bolnice

Podsjetio je da se dr. Bosanac nakon zatvora vratila u vukovarsku bolnicu kako bi je obnovila. 'Smijenjena je s prozirnim izgovorom sanacije bolnice, koji je upotrijebljen za partijsku smjenu ravnatelja i drugih županijskih bolnica', uvjeren je Reiner.

Istaknuo je da je vukovarska bolnica u dugove dospjela zbog stalnog smanjenja budžeta, koji je danas manji od izdavanja za plaće zaposlenih. Ustvrdio je da je slična situacija i u drugim bolnicama u sanaciji te da su smjena, bez obzira na rezultate, pošteđeni ravnatelji bliski strankama vladajuće koalicije.

'Za stečajne upravitelje bolnica postavljeni su bivši ravnatelji među kojima imaju policijske kaznene prijave zbog zlouporabe dužnosti i koji su pod istragama DORH-a. Oni su mogli ostati na svojim mjestima, kao i neki koji su preuzeli bolnice u plusu, a sada su desetke milijuna u minusu', ustvrdio je Reiner.

Podsjetio je i da su se smjeni Vesne Bosanac usprotivile braniteljske i udruga pacijenata. 'Branitelji su itekako zabrinuti, jer je to poruka i da su dobri kad ih se rabi kao smokvin list za zavaravanje kad je riječ, primjerice, o zakonu o europskom uhidbenom nalogu, ali nisu dobri kad su heroji', ustvrdio je Reiner. Zatražio je da u Sabor dođe premijer Zoran Milanović i objasni zbog čega je smijenjena Vesna Bosanac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene