Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presložio bi Vladu

Reiner odgovorio: Nema puča u stranci, a ni logike da se Karamarko povuče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Izvanredni izbori nisu dobra opcija za građane. To bi značilo da će Hrvatska izgubiti još jednu godinu jer bi rejting Hrvatske pao, kamate bi se povećale, a i ne bismo povukli milijarde iz europskih fondova", tvrdi Reiner.

Potpredsjednika Hrvatskoga sabora Željka Reinera izbjegao je u Dnevniku Nove TV izravno odgovoriti može li se u narednih deset dana srušiti premijer Tihomir Orešković, odnosno kazao je kako će tek biti procijenjeno kako će se tehnički odvojati eventualni opoziv.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

"Podsjetimo se kako je cijela stvar počela. Znate da je MOST počeo cijelu tu priču, odnosno da se na veliko čuđenje se gospodin Orešković tome priključio. Mi ne rušimo nikoga, oni ruše Vladu", odgovorio je Reiner te na pitanje o pokretanju postupka opoziva rekao sljedeće:

"Kako će se to tehnički odviti, to ćemo još procijeniti. Također, ne znam kako će SDP glasovati, to trebate njih pitati". 

Možete li potvrditi da se ide u saborski opoziv premijera Oreškovića?

"Ponovo kažem, tehnički se to može napraviti na nekoliko načina".

Možete li uopće presložiti Vladu?

"Vjerujem da se može i vjerujem da je to najbolja solucija za hrvatske građane. Bilo kakva druga opcija bi bila neprimjerena, posebice ona u kojoj se zazivaju izvanredni izbori. To bi značilo da će Hrvatska izgubiti još jednu godinu jer bi rejting Hrvatske pao, kamate bi se povećale, ne bismo povukli milijarde iz europskih fondova".

Na koga računate od potencijalnih partnera?

"Imamo potencijalne nove partnere, a tko su, to ćete doznati u nekoliko sljedećih dana".

Računate li da će na vašu stranu prijeći i neki zastupnici MOST-a?

"Ponovit ću, sve će biti jasno za koji dan", odgovorio je Reiner i prokomentirao navodni sukob između Tomislava Karamarka i Milijana Brkića.

"Brkićeva izjava da će radije biti s orlovima nego s licemjerima jer orlovi jedu mrtve, a licemjeri žive izvučena je iz konteksta. Nije kritizirao predsjednika HDZ-a Karamarka, on je bio jedan od nekolicine koji su razmatrali jednu od opcija, a ta je bila da se eventualno gospodin Karamarko povuče što je na neki čudan način sugerirao gospodin Orešković".

"Većina je bila apsolutno protiv toga, naprosto zato što nema nikakve logike da najjača povijesna stranka koja je i sada najjača u parlamentu povlači svog predsjednika zbog ne znam čega":

- Neki su to doživjeli kao pokušaj puča.

"To su tako doživjeli oni koji priželjkuju da se nama dogodi ono što se događa u nekim drugim strankama".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene